Kevytpolttoöljyä valui maaston Lyttyläntiellä Porissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vahinko lastauksessa: Säiliön pohjaan tuli reikä, josta karkasi satoja litroja kevytpolttoöljyä maahan

Vahingontorjunta sulki Lyttyläntien Porissa useiksi tunneiksi.

Kuvituskuva.

14.12.2020 8:35

Pori

Satoja litroja kevytpolttoöljyä pääsi maastoon Lyttyläntiellä Porissa varhain maanantaiaamuna. Öljy valui ulos metsäkoneen päällä olevasta ylimääräisestä säiliöstä, joka hajosi, kun konetta oltiin lastaamassa lavetille.

– Metsäkoneen päällä ollut säiliö oli päässyt lastauksen yhteydessä heilahtamaan ja pudonnut osittain kyydistä. Sitä oli yritetty työntää takaisin paikoilleen kaivinkoneella, jolloin sen pohjaan oli tullut reikä, kuvaili päivystävä palomestari Juuso Suonpää.

Satakunnan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuuteen kello 7.44.

– Kyseessä oli noin tuhannen litran öljysäiliö, jossa oli ainakin 700–800 litraa ainetta sisällä. Reikä oli pahassa paikassa, ja säiliö piti kääntää ennen kuin vuotokohta saatiin tukittua. Melkein koko lasti ehti karata maastoon ennen kuin tämä saatiin tehtyä.

Onnettomuuspaikka oli noin kilometri valtatie 8:lta.

– Onneksi se ei ole pohjavesialuetta. Hyvää oli myös se, että maa oli vähän jäässä, mikä helpotti keräämistä.

Lyttyläntie on asfaltoitu, ja suurin osa öljystä valui viereiseen ojaan.

– Noin sata litraa öljyä saatiin pumpattua talteen vaurioituneesta säiliöstä. Muutama sata litraa imeytettiin ojasta. Sen varteen on viety imeytyssukkaa, joka toivottavasti pitää huolta, ettei yhtään öljyä pääse muutaman kilometrin päässä olevaan Kokemäenjokeen asti, kuvaili Suonpää tilannetta kello yhden aikaan iltapäivällä.

Lisäksi onnettomuusalueelta kaivettiin ja vietiin pois öljyn tahrimaa maata.

Lyttyläntie suljettiin liikenteeltä torjuntatöiden vuoksi noin neljän tunnin ajaksi. Autot ohjattiin käyttämään Toukarintietä.

Pelastuslaitos pääsi poistumaan paikalta puolenpäivän jälkeen.

– Tienpitäjä korjailee vielä ojaa ja katsoo, että penkat ovat kunnossa. Me seuraamme tilannetta ojassa, ja haemme jossain vaiheessa imeytyssukat pois, Suonpää kertoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: