Mystinen tuotantolaitos sijoittumassa Poriin? - Satakunta - Satakunnan Kansa

Mystinen tuotantolaitos sijoittumassa Poriin?

Suomeen on suunnitteilla alansa ensimmäinen kiertotalouden tuotantolaitos Euroopassa. Sijoituspaikka olisi Pori.

Pori on tarjonnut aktiivisesti tilaa cleantech-tuotannolle ainakin Meri-Porista. Toistaiseksi ei ole tietoa mikä olisi uusi tuotantolaitos ja minne se sijoittuisi.­

8.12.2020 16:34

Pori

Porin kaupunki on torstaina aamulla osallisena tiedotustilaisuudessa, jossa kerrotaan Suomeen suunnitteilla olevasta alansa ensimmäisestä kiertotalouden tuotantolaitoksesta Euroopassa.

Ennakkotietojen mukaan tuotantolaitoksen sijoittuminen Suomeen ja Poriin luo mahdollisuuksia ”kehittää entisestään vahvaa osaamista tutkimuksen ja teollisuuden kiertotalousyhteistyössä”.

Tuotantolaitoksen on määrä vahvistaa Suomen kestävän kehityksen mukaisia ilmastotavoitteita.

Pori on jo aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen saada cleantechiin keskittynyttä tuotantoa kaupunkiin. Tuotantolaitosten sijoituspaikoiksi on ollut tarjolla teollisuustilaa muun muassa Porin sataman läheisyydestä.

Torstaina osittain englanniksi pidettävässä tiedotustilaisuudessa ovat etäyhteydessä Business Finlandilta Head of Invest in Cleantech, Markku Kivistö sekä Suomeen sijoittuvan yrityksen edustaja.

Lisäksi Porin kaupunkia edustavat kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja yksikön päällikkö Jouko Hautamäki.

Puhelimitse tiistaina iltapäivällä tavoitettu kaupunginjohtaja Luukkonen ei kommentoi tuotantolaitoksen mahdollisia työllisyysvaikutuksia tai edes sijoituspaikkaa ennen torstain tiedotustilaisuutta.

Satakunnan Kansa uutisoi tiedotustilaisuudesta torstaina heti kello yhdeksästä alkaen.

Päivitetty 8.12.2020 kello 17.05: Lisätty tieto siitä, että Luukkonen ei kommentoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?