Satoja litroja öljyä sisältävään koppimuuntajaan tuli vaihdon yhteydessä reikä Porin Sampolassa – Kerrostalon pihaan vuosi 30–40 litraa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satoja litroja öljyä sisältävään koppimuuntajaan tuli vaihdon yhteydessä reikä Porin Sampolassa – Kerrostalon pihaan vuosi 30–40 litraa

Pori Energia tiedotti iltapäivällä, että saastunut maa-aines on saatu poistettua.

Kuvituskuva. ­

3.12.2020 9:04

Pori

Porin Sampolaan Kalskeentien ja Hillervontien risteyksen tuntumaan tuli hälytys keskisuuresta öljyvahingosta kello 8.42 torstaiaamuna.

Paikalta kello 9 jälkeen tavoitettu päivystävä palomestari Tomi Anttila kertoi, että kyseessä oli pohjapinta-alaltaan noin viiden neliön koppimuuntajan vaihdon yhteydessä sattunut öljyvuoto.

Kerrostalon pihassa sijainnutta, Pori Energia Sähköverkkojen vanhaa, noin 2 000 kilon painoista koppimuuntajaa oltiin siirtämässä pois uuden tieltä, kun sen jäähdytyssäleikköön tuli reikä sen osuessa seinään.

Anttilan mukaan muuntajasta ehti vuotaa noin 30–40 litraa öljyä pihan soraan ennen kuin vuoto saatiin tukittua.

Urakoitsija oli laittanut vuodon huomattuaan muuntajan alle valuma-astioita ja öljynsidontarakeita lisävahinkojen estämiseksi.

– Kaikkiaan muuntajassa on useita satoja litroja öljyä. Tyhjennämme sitä, jotta se voidaan lastata siirtoauton kyytiin ilman lisävuotoja, Anttila kommentoi aamulla.

Sen jälkeen pihasta alettiin kaivaa öljystä likaantunutta maata pois.

Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille tai haittaa liikenteelle. Paikalle lähti ainakin kolme pelastuslaitoksen yksikköä.

Iltapäivän puolella Pori Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ohrankämmen tiedotti, että työmaalta oli saatu kuljetettua kaikki pilaantunut maa-aines pois ja muuntajan vaihtotyöt jatkuvat normaalisti.

Päivitetty 3.12.2020 kello 9.23 ja kello 13.30: Lisätty päivystävän palomestarin tiedot. Lisätty Pekka Ohrankämmenen tiedotteesta tietoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?