Kongsberg vähentää ja lomauttaa henkilöstöään Raumalla – Koronaepidemia puree laivanrakennukseen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kongsberg vähentää ja lomauttaa henkilöstöään Raumalla – Koronaepidemia puree laivanrakennukseen

Uusien laivojen tilaukset ovat aallonpohjassa ja potkurilaitteiden kysyntä on heikentynyt koronaepidemian seurauksena. Kongsberg Maritime Finland Oy:n Rauman tehtaalla tämä johtaa henkilöstövähennykseen.

27.11.2020 14:51

Rauma

Laivojen ohjaavia potkurilaitteita valmistava Kongsberg Maritime Finland Oy vähentää henkilöstöään Rauman tehtaallaan. Yhtiö suunnittelee myös lomautuksia tulevalle vuodelle heikentyneen tilauskannan vuoksi.

Henkilöstöryhmien kanssa käytyjen yhteistoimintalain mukaisten neuvottelujen päätteeksi yhtiö ilmoitti vähennystarpeeksi 26 työsuhdetta. Rauman tehtaalla on henkilöstöä noin 400.

Vähennykset kohdistuvat kaikkiin henkilöstöryhmiin. Noin puolet vähennystarpeesta johtaa työsuhteiden irtisanomisiin.

Yhtiön toimitusjohtaja Olli Rantanen toteaa koronaepidemian ja talouden taantumisen vähentäneen merkittävästi uusien laivojen tilauksia ja suunniteltuja alushankintoja on siirretty.

– Laivatilaukset ovat nyt ennätyksellisen alhaalla, Rantanen sanoo.

Välittömänä seurauksena on ollut potkurilaitteiden ja muun merenkulkutekniikan kysynnän heikkeneminen. Jo useamman vuoden ajan meriteollisuutta on koetellut öljyn hinnan lasku ja sen seurauksena avomerikaluston investointien väheneminen.

Kongsberg Maritime Finland on osa norjalaista Kongsberg-konsernia. Laivatekniikan lisäksi monialayhtiö valmistaa puolustus- ja ilmailualan teknologiaa. Yhtiöllä on toimintaa 40 maassa eripuolilla maailmaa ja sen palveluksessa on noin 11 000 työntekijää.

Kongsberg Maritime Finland Oy:n henkilöstön vähennyssuunnitelmasta uutisoi ensimmäisenä Länsi-Suomi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut