Tekninen johtaja laittoi Kiperin rantasaunan ovet säppiin, kun koronaohjeita ei noudatettu – kunnanjohtaja ehdottaa päätöksen kumoamista, ja saunan avaamista - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tekninen johtaja laittoi Kiperin rantasaunan ovet säppiin, kun koronaohjeita ei noudatettu – kunnanjohtaja ehdottaa päätöksen kumoamista, ja saunan avaamista

Euran tekninen johtaja Kimmo Haapanen päätti Kiperin rantasaunan sulkemisesta. Kunnanjohtaja ehdottaa maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että rantasauna voitaisiin avata uudelleen, kunhan turvallisuusohjeita noudatetaan.

Kiperin sauna on ollut kiinni lokakuun alusta saakka, mutta se saattaa aueta uudelleen jo ensi viikolla.

15.11.2020 11:08

Kiperin rantasauna Pyhäjärven rannalla on ollut suljettuna lokakuun alusta saakka. Sulkemisesta päätti Euran tekninen johtaja Kimmo Haapanen, jonka mukaan saunassa ei ole noudatettu koronaviruksen leviämisen estämiseksi annettuja ohjeita, kuten turvavälejä.

Ongelmista oli päätöksen perustelujen mukaan huomautettu saunaa ylläpitävää Euran Palloa jo 19. elokuuta, mutta lokakuun lopulla selvisi, ettei turvavälejä edelleenkään noudatettu. Euran Pallolle ilmoitettiin saunan sulkemisesta sähköpostilla 28. lokakuuta.

Haapasen viranhaltijapäätöksen mukaan Kiperin rantasaunan ovet pidettäisiin säpissä kuluvan vuoden loppuun saakka, ja asiaa tarkasteltaisiin uudelleen joulukuun puolivälissä.

Nyt näyttää siltä, että Kiperin rantasaunalla saatetaan kuitenkin löylytellä jo ensi viikon tiistaina. Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti ehdottaa maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että se käyttäisi otto-oikeuttaa ja kumoaisi Haapasen päätöksen.

Majalahden ehdotuksen mukaan Kiperin rantasauna voitaisiin avata jo tiistaina 17. marraskuuta. Ehtona avaamiselle olisi, että Euran Pallo noudattaa ja valvoo viranomaisten antamien ohjeiden ja suositusten noudattamista ja ylläpitää saunojista nimiluetteloa, jotta heidät voidaan tarpeen vaatiessa jäljittää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: