Pori tuottaa vanhusten asumispalveluita kovalla rahalla, vaikka yhtä hyvää laatua saisi halvemmalla – ”Nämä ovat poliittisia valintoja”, sanoo vanhuspalveluiden johtaja - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vanhustenhoidon poliittinen laskuoppi

Porin YH-asuntojen hallituksen puheenjohtaja Esa J. Wahlman (sd.) on mukana perusturvan tuottavuusohjelman poliittisessa ohjausryhmässä linjaamassa siitä, että Porin kaupunki sijoittaa vanhusten tehostetun palveluasumisen asiakaspaikkoja YH-asuntojen hallinnoimiin kiinteistöihin. Hän ei mielestään ole esteellinen.

Porin perusturvassa laskimet ovat sauhunneet mennä viikolla. Vanhusten asumispalveluiden hinta riippuu siitä, mitkä kaikki kulut lasketaan mukaan. Kuvassa perusturvajohtaja Sanna Mustajoki-Kunnas ja vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula viime tiistaina tiedotustilaisuudessa.

15.11.2020 16:12

Pori

Porin kaupungin itse tuottamat vanhusten asumispalvelut ovat kalliimpia kuin yksityiset hoitolaitokset.

Yksityiset laskuttavat kaupungilta 115 euroa hoitovuorokaudesta. Se on käänteisesti kilpailutettu hinta, joka on kaikille toimijoille sama.

Reilu viikko sitten Porin perusturva kertoi, että kaupungin itse tuottamana sama palvelu maksaa 148 euroa vuorokaudessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: