Golfpalloista tuli bisnestä Viljami Virralle – Näin 15-vuotias nuori rakensi itselleen 200 000 euron myynnin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Golfpalloista tuli bisnestä Viljami Virralle – Näin 15-vuotias nuori rakensi itselleen 200 000 euron myynnin

Yrittäjyyden harrastuksena aloittanut Viljami Virta, 18, elättää itsensä yritysideallaan.

14.11.2020 12:03

Ulvila

Muistatko sympaattisen nuoren miehen, 15-vuotiaan Viljami Virran, joka esitteli yritysideaansa puhdistaa käytettyjä golfpalloja myydäkseen ne edelleen?

Tuosta haastattelusta on nyt reilut 2,5 vuotta, mitä Virralle ja yritykselleen Böördigolfille kuuluu?

Yrittäjä vastaa puhelimeen aamutuimaan. Suunnitelmiensa mukaan hän haki peruskoulun jälkeen kauppakouluun, yrittäjälinjalle luonnollisesti. Yrittäjälinja tarkoittaa myös mahdollisuutta etäopiskeluun.

– Käytännössä teen töitä nyt täysipäiväisesti yrittäjänä Böördigolfini kanssa. Suoritan merkonomin opintoja samalla, Viljami Virta kertoo.

Golfpallojen kaupittelulla siis on mahdollista elää, riittääkö todella Suomen golfmarkkinat elättämään yrityksen? Ei riitä, yrittäjä vastaa ja jatkaa ratkaisun löytyvän kansainvälisestä kaupasta.

– Tänä vuonna yrityksen liikevaihto on ylittänyt 200 000 euroa. Olen tehnyt kauppaa yhteensä 13 eri maahan. Suomi on luonnollisesti suurin kohde liikevaihdoltaan. Seuraavaksi tulevat Hollanti ja Saksa.

Yrityksen toiminta laajeni myös fyysisesti niin, että harjavaltalaisyrittäjä etsi yritykselleen suuremmat tilat. Yrityksen alkuaikoina kodin autotallin käytyä liian pieneksi hän vuokrasi varastotilan Kukolan yrittäjäveljeksiltä.

– Nyt minulla on vuokralla Ulvilasta oma hallivarasto.

Toistaiseksi Böördigolf pyörii yksinyrittäjän omin voimin. Toiminnan täytyisi laajeta melkoisesti, ennen kuin se mahdollistaisi työntekijän palkkaamisen.

– Satunnaisiin keikkoihin tai tarpeisiin olen palkannut työntekijän, mutta kokoaikaisesti tässä ei vielä riitä töitä toiselle, Virta kertoo.

15-vuotiaana yrittäjä tarvitsi vielä kuljetuksiin apua autollisilta vanhemmiltaan. Tuolloin hän haaveili ajokortin saamisesta jo etuajassa, 17-vuotiaalta. Heltisikö lupa?

– Kyllä, sain ajokortin 17-vuotiaana juuri yritystoiminnan vuoksi.

Kesällä Virta täytti jo sen täysi-ikäisyydenkin mittarin. Yrittäjän suunnitelmat ovat kaikki toteutuneet tähän asti, jopa ylittyneet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos