Luottamushenkilöiden vähentäminen Pomarkussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Luottamushenkilöiden vähentäminen jäämässä torsoksi Pomarkussa

Arkistokuva.

12.11.2020 14:15

Pomarkku

Pomarkun kunnan talouden tasapainotusohjelmaan on listattu kunnanvaltuuston koon pienentäminen sekä samoin kunnanhallituksen ja lautakuntien jäsenmäärän vähennys.

Asiaa valmistelemaan perustettiinkin syyskuussa työryhmä. Se päätyi kuitenkin esittämään kunnanhallitukselle lähes entisiä vahvuuksia luottamuselimiin.

Esityksen mukaan kunnanvaltuustossa olisi jatkossakin 21 jäsentä ja kunnanhallituksessa 9. Teknisen lautakunnan sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan paikat vähenisivät yhdeksästä seitsemään ja hyvinvointilautakunnan yhdeksästä viiteen.

Kunnanhallitus ei nielaissut työryhmän esitystä sellaisenaan. Jani Valli (kok.) ehdotti valtuuston jäsenmääräksi 17 ja hallituksen 7 jäsentä. Jari Jokinen (sd.) ja Jouko Rosendahl (kok.) kannattivat tätä. Keskustan Minna Grönmanin, Anne Puution ja Jarkko Laitilan sekä vasemmistoliiton Aila Salmelan äänin työryhmän alkuperäinen esitys lähetettiin kuitenkin kunnanvaltuustolle.

Nyt esitetyllä karsinnalla säästettäisiin noin 3 600 euroa vuodessa. Jos valtuuston ja hallituksen jäsenmäärä laskettaisiin minimiin (13 ja 5) ja kolmen lautakunnan jäsenmäärät pudotettaisiin viiteen, säästöä kertyisi vuodessa vajaat 18 000 euroa.

Kunnanvaltuusto tekee asiassa lopullisen päätöksen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut