Pori sitoutunut vastaanottamaan vähintään 10 kiintiöpakolaista - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pori sitoutunut vastaanottamaan tänä vuonna 10–15 kiintiöpakolaista – Satakunnassa toiminnassa enää Porin vastaanottokeskus

Liinaharjan vastaanottokeskus (kuvassa) ei ole enää toiminnassa.

11.11.2020 12:15 | Päivitetty 11.11.2020 13:45

Pori

Porin kaupunki on sitoutunut vastaanottamaan tänä vuonna vähintään 10 syyrialaista kiintiöpakolaista. Ensimmäiset kiintiöpakolaiset saapuivat Satakunnan ELY-keskuksen tiedotteen mukaan Poriin 6 henkilön ryhmässä lokakuun alussa. Loput maksimissaan 9 henkilöä saapuvat myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kuluvana vuonna Satakunnan ELY-keskus on sijoittanut kuntiin yhteensä 17 oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa. He ovat lähinnä aikuisia ja perheitä, jotka on sijoitettu Poriin ja Raumalle. Kuntaan sijoitetut ovat olleet kansalaisuudeltaan pääosin irakilaisia ja afganistanilaisia.

Maakunnassa on tällä hetkellä toiminnassa enää yksi SPR:n Satakunnan piirin ylläpitämä vastaanottokeskus, joka sijaitsee Porissa. Siellä on majoittuneena noin 130 henkilöä. Tämän lisäksi yksityismajoituksessa on suunnilleen 60 henkilöä. Osa heistä tulee saamaan oleskeluluvan.

Uutista korjattu 11.11. kello 13.45: korjattu kuvatekstiin Liinaharjan vastaanottokeskuksen olevan ainoa Satakunnassa toiminnassa oleva vastaanottokeskus. Aiemmin kuvatekstissä väitettiin virheellisesti, että vastaanottokeskus ei olisi enää toiminnassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut