Huittinen esittää korotuksia kiinteistöveroihin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Huittinen pyöräytti taas äänestysruletin käyntiin – kiinteistöveroihin esitetään korotuksia

12.11.2019 14:31

Huittinen

Huittislaisten tuloveroprosentit pysyvät ensi vuonna ennallaan, jos kaupunginvaltuusto päätyy ensi viikolla samaan ratkaisuun kuin kaupunginhallitus maanantaina.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle äänin 5–4, ettei tuloveroprosenttiin kosketa. Tuloveroprosentti on nyt 21. Esityksen teki kokoomuksen Jani Kiuru.

Kaupunginjohtaja esitti, että tuloveroprosentti nostettaisiin 21,25 prosenttiin. Hän perusteli sitä alijäämäisellä talousarvioesityksellä. Jos veroprosenttia korotettaisiin, verotulot kasvaisivat ensi vuonna noin 7 prosenttia.

Kiinteistöveroprosentteihin kaupunginhallitus esittää korotuksia.

Yleinen kiinteistöveroprosentti aiotaan nostaa 0,93 prosentista 1,07 prosenttiin ja vakituisten asuntojen kiinteistövero 0,41 prosentista 0,50 prosenttiin. Päätös syntyi äänin 5–3. Korotus toisi kaupungin kassaan noin 391 000 euroa lisää verotuloja.

Kokoomuksen Tinja Tähtinen esitti korotusten lisäksi, että mökkien kiinteistöveroa laskettaisiin nykyisestä 2 prosentista 1,17 prosenttiin. Hänen esityksensä hävisi kuitenkin äänestyksessä.

Niina Immonen (ps.) puolestaan esitti, ettei kiinteistöveroja kiristettäisi lainkaan. Hänen esityksensä raukesi kannattamattomana.

Talousarvioesityksen kaupunginhallitus hyväksyi yhden äänestyksen jälkeen.

Tinja Tähtinen esitti, että erikoissairaanhoidon menoista leikataan 100 000 euroa, ja summa siirretään sivistyslautakunnalle perusopetukseen. Tähtisen esitys voitti kaupunginjohtajan esityksen äänin 3–1, viisi tyhjää.

Joonas Immonen (kesk.) olisi siirtänyt saman summan erikoissairaanhoidosta oppilashuoltoon ja koulupsykologin resursseihin, mutta hänen esityksensä raukesi kannattamattomana.

Niina Immonen puolestaan esitti, että tehostetun palveluasumisen paikkojen vähentämissuunnitelmasta luovuttaisiin, mutta myös hänen esityksensä raukesi.

Samoin raukesi Niina Immosen esitys Loimijoenpuiston kehittämiseen varatun 90 000 euron määrärahan poistamisesta sekä talousarviosta että taloussuunnitelmasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: