Sähköautojen lataus maksulliseksi Raumalla – lisää latauspaikkoja keskustaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Sähköautojen lataus maksulliseksi Raumalla – lisää latauspaikkoja keskustaan

Sähköautojen latausmäärät ovat kasvaneet nopeasti Raumalla. Ilmainen sähkö siirtyy historiaan, sillä Rauman Energia Oy muuttaa lataussähkön maksulliseksi. Kuvituskuva.

29.3.2019 8:39

Rauma

Kaupungin yleisten pysäköintipaikkojen sähköautojen latausasemien käyttö tulee maksulliseksi. Tähän asti sähköenergian on saanut ilmaiseksi.

Rauman Energia Oy ottaa maksut käyttöön huhtikuun alusta lukien. Pikalatauksen hinta on 22 senttiä kilowattitunnilta ja puolinopea lataus 16 senttiä kilowattitunnilta.

Savilanpuistossa ja Harmaidenveljesten pysäköintialueiden latauspaikkoja laajennetaan suuren kysynnän vuoksi kevään aikana. Latauspaikoille varataan kummassakin kohteessa kaksi autopaikkaa ja samalla rajoitetaan latausaikaa neljään tuntiin. Käytännössä latauspaikkojen määrä näin tuplaantuu ja aikarajoituksella taataan paikkojen vaihtuvuus.

Rauman kaupungin alueella olevien sähköautojen julkisten latauspisteiden latausmäärät ovat Rauman Energian mukaan selvässä kasvussa. Latauspisteiden käytön vilkastumisesta kertoo se, että vuonna 2017 lataustapahtumia oli 607, mutta viime vuonna jo 1487 kappaletta.

– Ladattavien autojen määrän jatkuva kasvu näkyy suoraan näissä tilastoissa. Lataustapahtumien määrät ovat kasvaneet edelleen tänä vuonna, Rauman Energian myynti- ja asiakaspalveluinsinööri Susanna Tuominen sanoo.

Viimeisin Rauman latauspisteistä asennettiin viime heinäkuussa Harmaidenveljesten pysäköintialueelle ja sen käyttöaste on noussut nopeasti. Tallikedonkadun varrella sijaitsevalla pisteellä ehdittiin lataamaan sähköautoja loppuvuoden aikana lähes 400 kertaa.

Harmaidenveljesten P-alueen ja Kortelan ABC:n lisäksi Raumalla on latauspiste Savilanpuistossa ja Kairakadulla Rauman Energian toimitalon kohdalla. Latausverkkoa laajennetaan kysynnän mukaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: