Aittaluodosta saattaa kuulua melua parin viikon ajan – uuden kattilan puhtaaksi puhaltaminen alkaa maanantaina - Satakunta - Satakunnan Kansa

Aittaluodosta saattaa kuulua melua parin viikon ajan – uuden kattilan putkistojen puhtaaksi puhaltaminen alkaa maanantaina

Aittaluodon modernisointi etenee. Uuden kattilan putkiston puhdistus saattaa aiheuttaa epätavallista melua.

9.11.2019 13:58 | Päivitetty 9.11.2019 14:08

Pori

Aittaluodon voimalaitokselta saattaa kuulua epätavallista melua maanantaista lähtien.

Laitoksen modernisointi on edennyt siihen pisteeseen, että uusi kattilalaitos otetaan käyttöön. Silloin täytyy puhdistaa höyrykattilan putkistot, ja tästä voi aiheutua meteliä.

Puhdistus tapahtuu puhaltamalla hallitusti korkeapaineista höyryä putkistoon. Aikaa operaatioon on varattu kaksi viikkoa.

– Puhalluksia suoritetaan kaksi kertaa vuorokaudessa, aamulla ja illalla. Puhalluksista voi aiheutua tilapäistä meluhaittaa ulospuhalluksen aikana. Myös puhalluksien aiheuttama höyrypilvi voi heikentää hetkellisesti näkyvyyttä paikallisesti. Työmaa-alueelle on tuotu äänenvaimennuskontti, johon ulospuhallushöyry puhalletaan. Näin toimimalla minimoimme melun puhdistusprosessin aikana, kertoo käyttöönottopäällikkö Kimmo Kurikka.

Ympäristölle puhtaaksi puhallukset eivät aiheuta vaaraa ja selkein merkki puhalluksista on voimalaitoksen kohdalle muodostuva puhalluksen aiheuttama höyrypilvi.

Uusi biokattilalaitos vähentää hiilidioksidipäästöjä

Vuonna 2020 kaupalliseen käyttöön otettava uusi biokattilalaitos vähentää Aittaluodon voimalaitoksen hiilidioksidipäästöjä tuhansia tonneja vuodessa.

Uudessa laitoksessa yhdistetään teollisuuden prosessienergian, kaukolämmön ja sähkön tuotanto ympäristöystävällisesti ja tehokkaasti.

Pääosa laitoksen käyttämästä puupolttoaineesta hankitaan Aittaluodon teollisuusalueelta ja polttoaineiden kuljetustarve on tuotettuun energiamäärään nähden vähäinen.

Lisäksi laitokseen rakennettava savukaasujen lämmön talteenottojärjestelmä tuottaa kaukolämpöä 20 megawatin teholla ja vähentää laitoksen polttoaineen tarvetta vuositasolla noin 600 rekkakuormaa vastaavalla määrällä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: