Pori jatkaa kesätyöntekijöiden pestaamista - Satakunta - Satakunnan Kansa

Nuorille huojentava päätös - Pori jatkaa kesätyöntekijöiden pestaamista

Kaupungin viheralueiden hoito on perinteisesti tarjonnut kesätöitä nuorille.

9.4.2020 14:20

Pori

Koronaepidemian aiheuttaman pienen harkinnan jälkeen Porin kaupunki on tehnyt päätöksensä. Se aikoo pestata entiseen tapaan kesätyöntekijöitä. Tosin joidenkin kesätyöpaikkojen täyttäminen lykkääntyy loppukesään, ja kokonaisuutena kesätyöntekijämäärä jäänee kuitenkin hieman aiempia vuosia vähäisemmäksi.

Porin palveluliikelaitos, tekninen toimiala, Porin Vesi ja ympäristö- ja lupapalvelut -toimiala jatkavat kesätyörekrytointeja epidemiasta huolimatta ja voivat palkata kesätyöntekijöitä suurin piirtein alkuperäisten suunnitelmien mukaan jo kesäkuun alussa alkaviin työsuhteisiin.

– Työvoiman tarve kasvaa kesällä, joten voimme rekrytoida kesätyöntekijöitä muun muassa kiinteistönhuoltoon ja puhtauden sekä ruokahuollon tehtäviin jo 1. kesäkuuta alkaen, kertoo Porin kaupungin henkilöstöjohtaja Timo Jauhiainen.

Perusturvassa kesätyöntekijöiden rekrytointeja siirretään myöhemmälle ja ne painotetaan heinä–elokuulle. Sopimuksia voidaan tarvittaessa jatkaa elokuussa normaalia pidemmälle. Linjaus ei koske sijaisrekrytointeja, jotka toteutetaan perusturvan tarpeen mukaan.

Sivistystoimialalla odotetaan vielä koronatilanteen kehittymistä ja rajoitusten purkamisen aikataulua ja tehdään ratkaisuja niiden mukaan. Tarkoitus on kuitenkin palkata suurelta osin keski- ja loppukesästä kesätyöntekijöitä nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalveluihin.

Porin kaupunki tukee porilaisten nuorten kesätyöllistymistä myöntämällä kaikille porilaisille yhdeksäsluokkalaisille 170 euron arvoisen kesätyösetelin sekä yrityksille kesätyöpaikkatukea porilaisten koululaisten ja nuorten palkkaamiseen.

Lisäksi käynnissä on yhä Ysit kesäduuniin-kampanja, jonka tavoitteena on saada jokaiselle peruskoulunsa päättävälle porilaiselle nuorelle vähintään kahden viikon kesätyöjakso.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut