Raumalla edessä kaupunginjohtajavaihdos – Kari Koskelta eläkeilmoitus ”Isot hankkeet valmiina, nyt on se hetki” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raumalla edessä kaupunginjohtajavaihdos – Kari Koskelta eläkeilmoitus ”Isot hankkeet valmiina, nyt on se hetki”

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle kesäkuun lopussa ensi vuonna.­

16.8.2019 12:19 | Päivitetty 16.8.2019 14:00

Rauma

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski on jättänyt eroanomuksen virastaan siirtyäkseen eläkkeelle 30. kesäkuuta 2020. Kaupunginhallitus käsittelee eläkkeelle siirtymiseen liittyvän eronpyynnön maanantaina 19. elokuuta kokouksessa.

Kari Koski toteaa päätöksensä kypsyneen, kun Rauman merkittävät elinkeino- ja yrityshankkeet ovat edenneet toteutusvaiheeseen, samoin kaupungin isot investoinnit sekä lähivuosien Vahva ja Rauma -talousohjelma on alustettuna.

– Ei tarkoituksena ole sentään, että näistä hommista lähdetään suoraan vanhainkotiin. Nyt on se hetki lähteä eläkepäiville, Koski vitsailee. Eläkeiän hän saavutti kolmisen vuotta sitten.

Syyskuussa 67-vuotismerkkipäiväänsä viettävä Kari Koski on työskennellyt Rauman kaupunginjohtajana vuodesta 2012 lähtien. Aloittaessaan virassa hän sitoutui työskentelemään kaupungin palveluksessa vuoteen 2019 asti. Kari Kosken viimeinen työpäivä on 30. huhtikuuta .2020, sillä hän pitää lomansa ennen eläkkeelle jäämistään.

Työuransa hän aloitti Raumalla 1976 oikeusavustajana ja johtavana oikeusavustajana. Raumalta Koski siirtyy oikeusavustajan virkatöhin Uuteenkaupunkiin ja sittemmin kaupungin palvelukseen. Hän toimi Uudenkaupungin kaupunginlakimiehenä, henkilöstöpäällikkönä, elinkeinojohtajana ja kaupunginjohtajana 2012 saakka.

Rauman kaupunginjohtajaksi Koski hakeutui, koska Rauman talous oli vakaa ja näkymät helpommat. – Niin ajattelin, mutta hieman toisin kävi.

Korealainen telakkayhtiö STX lopetti 2013 Rauman telakan ja kaupunki joutui tosipaikan eteen. Nopealla päätöksenteolla kaupunki osti telakan.

- Työurani Rauman kaupungin palveluksessa on ollut erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen. Yhdessä luottamushenkilöiden ja henkilöstön kanssa olemme tehneet rohkeita ja pitkäjänteisiä päätöksiä kuntalaisten parhaaksi. Tässä vaiheessa katson saaneeni parhaillaankin meneillä olevat isot hankkeet pisteeseen, josta seuraajan on helppo jatkaa, kaupunginjohtaja Kari Koski toteaa.

Seuraajan valinta valmisteluun, myös kaupunkikehitysjohtajan virka esille

Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) sanoo uuden kaupungin valintaprosessin lähtevän liikkeelle, mutta ei millään erityisellä kiireellä.

– Aikataulu on kaupungin kannalta ihanteellinen. Voimme rauhassa pohtia tulevan kaupunginjohtajan profiilia ja tehtäviä. Esille tulee samalla avoinna olevan kaupunkikehitysjohtajan viran tulevaisuus ja mahdollinen täyttäminen.

– Kari Koski on ylivoimaisesti hoitanut yritys- ja liike-elämän kehittämisen, Tavoitteemme on, että saamme yhtä hyvin tehtävien tasalla olevan viranhaltijan tai viranhaltijat, Leppikorpi sanoo.

Uuden kaupunginjohtajan valintaprosessin aikataulu on vielä avoin. Leppikorven mielestä viranhaussa ja rekrytoinnissa on syytä toimia niin, että valintapäätös olisi tehtynä keväällä 2020 ja uusi kaupunginjohtaja voisi aloittaa kesällä 2020.

Juttua täydennetty lisätiedoilla ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorven kommenteilla.

Lue lisää: Näin Kari Koski rakensi kovan maineensa

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?