Rauman Otanlahden uimarannalla ei suositella uimista ensi kesänä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman pääuimarannan terveyshaitoista ei ole päästy eroon – jo nyt uimista suositellaan välttämään koko kesänä

Otanlahden uimarannalla on odotettavissa rauhallinen kesä. Raumanmeren juhannus RMJ peruutettiin koronaepidemian vuoksi, nyt terveysvalvonta suosittelee välttämään uimista koko kesänä.­

15.5.2020 9:28 | Päivitetty 15.5.2020 10:09

Rauman kaupungin terveysvalvonta suosittelee jo tässä vaiheessa kevättä välttämään uimista ensi kesänä Otanlahden uimarannalla.

Terveysviraston mukaan Otanlahden uimarannan vesi voi ajoittain olla huonolaatuista, jolloin uimisesta voi aiheutua terveyshaittaa, kuten vatsa- ja suolisto-oireita.

Rauman pääuimarannaksi miellettävä Otanlahti on aikaisempinakin kesinä kärsinyt heikosta uimaveden laadusta.

Kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan selvää syytä ei ole löydetty, joten korjaavia toimenpiteitä veden laadun parantamiseksi ei ole tarkoitus tehdä.

Otanlahden uimavedestä otetaan kesän aikana näytteitä tavallista useammin.

Rajoite ei koske Poroholman uimarantaa, jossa uimaveden laatu on ollut parempaa kuin Otanlahden rannalla.

Suomessa uimarannat, joissa arvioidaan käyvän uimakauden aikana lämpimänä kesäpäivänä vähintään sata uimaria, ovat niin kutsuttuja EU-rantoja.

EU-rantojen uimaveden laatu luokitellaan aina kuluneen uimakauden jälkeen neljään eri luokkaan: erinomainen, hyvä, tyydyttävä ja huono. Uimavesiluokan määrittämiseen käytetään edeltäneen neljän vuoden uimavesinäytteiden tuloksia.

Viime kesän jälkeen Rauman EU-rannoista Otanlahti luokiteltiin huonoon uimavesiluokkaan. Lapin uimaranta ja Bergströmin lammen uimaranta olivat erinomaisessa uimavesiluokassa, ja Saharannan uimavesi oli hyvässä luokassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?