Kova, puuskittainen tuuli haittasi maastopalojen sammutusta Raumalla ja Porissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kova, puuskittainen tuuli haittasi maastopalojen sammutusta Raumalla ja Porissa, puita kaatunut teille Ulvilassa, Säkylässä, Harjavallassa ja Kokemäellä

Maastoa paloi Porin Lyttylässä toukokuussa 2018. Ilmastonmuutoksen pidentämien kuumien ja kuivien jaksojen aikana myös metsäpalovaara lisääntyy. Etenkin Etelä-Suomessa metsäpalojen määrän ja voimakkuuden ennustetaan kasvavan hieman ilmastonmuutoksen myötä.

10.5.2020 16:34 | Päivitetty 10.5.2020 16:37

Noin 200 neliön verran aluskasvillisuutta paloi Rauman Eurajoentiellä sunnuntai-iltapäivällä.

Paloa lähti sammuttamaan useita yksiköitä, sillä pelkona oli, että palo olisi laajentunut nopeasti kovan, puuskittaisen tuulen johdosta.

Päivystävän palomestarin palo saatiin nopeasti sammutettua ennen kuin vakavampaa ehti tapahtua. Poliisi selvittää syttymissyytä.

Porissa puolestaan paloi Merikarvian rantatien läheisyydessä muutaman aarin verran maastoa. Aluetta oli aiemmin kulotettu, joten mahdollisesti tuuli oli sytyttänyt aluskasvillisuudessaan olleen kipinän tuleen.

Kova tuuli on kaatanut iltapäivän aikana puun tielle ainakin Ulvilassa Laviantiellä, Säkylässä Virttaantiellä, Kokemäellä Ylistarontiellä sekä Harjavallassa Niitynrinnantiellä.

Turvetuotantoalueella aumapalo Karviassa

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: