”Lapsi syntyy veteen, mutta hänet nostetaan heti ylös sieltä” – Satasairaalassa voi synnyttää torstaista alkaen myös veteen - Satakunta - Satakunnan Kansa

”Lapsi syntyy veteen, mutta hänet nostetaan heti ylös sieltä” – Satasairaalassa voi synnyttää torstaista alkaen myös veteen

Kuvituskuva Satasairaalan lasten ja naisten talon leikkipihalta.

27.3.2019 13:02

Satasairaalan Lasten- ja naistentalossa on torstaista 28. maaliskuuta alkaen mahdollisuus myös vesisynnytykseen. Lasten- ja naistentautien sekä synnytysten vastuualuejohtaja, ylilääkäri Minna Maunola kertoo, että Satasairaalaan on hankittu tarkoitusta varten ilmatäytteinen allas, joka voidaan siirtää mihin tahansa synnytyssaliin.

–Synnyttäjillä on ollut jo aiemmin mahdollisuus olla vedessä avautumisvaiheessa, mutta jatkossa se on mahdollista myös ponnistusvaiheessa, Maunola kertoo.

Vesisynnytyksen etuina on muun muassa lämpimän veden rauhoittava ja rentouttava vaikutus. Vesi lievittää tehokkaasti myös synnytyskipua ja vähentää siten lääkkeellisen kivunlievityksen tarvetta. Muuten vesisynnytys ei Maunolan mukaan juurikaan eroa perinteisestä synnytyksestä.

– Lapsi syntyy veteen, mutta hänet nostetaan heti ylös sieltä. Ensiparkaisu vain tulee muutamaa sekuntia myöhemmin.

Kaikki Satasairaalan kätilöt koulutetaan vesisynnytykseen ennen toiminnan alkamista. Viimeinen ryhmä saa Maunulan mukaan koulutuksen keskiviikkona.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut