Rauman ja Turun telakkayhtiöt laajentavat yhteistyötään - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman ja Turun telakkayhtiöt laajentavat yhteistyötään - Tallink-lautan suunnitteluun sisaraluksen piirustuksia

Wasa Linen tilaama matkustaja-autolautta on tulossa tuotantovaiheeseen RMC:n Rauman telakalla. Alus valmistuu keväällä 2021.

12.9.2019 18:40

Rauma

Laivanrakennusyhtiöt Rauma Marine Constructions Oy (RMC) ja Meyer Turku lisäävät yhteistyötään alussuunnittelussa. RMC on hankkinut käyttöönsä Turun telakalta 2017 valmistuneen Tallink-varustamon MS Megastarin suunnitteluaineiston.

RMC solmi maaliskuussa 2019 toimitussopimuksen AS Tallink Grupp -varustamoyhtiön kanssa uuden Shuttle-laivan rakentamisesta. Raumalla rakennettava alus on perusominaisuuksiltaan samankaltainen kuin Megastar.

Toimiva yhteistyö on edellytys Suomen meriklusterin menestykselle, muistuttaa Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

– Yhteistyöstä hyötyvät aina molempien osapuolten lisäksi koko ala ja myös laajemmin ajateltuna koko Suomi. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä Meyerin kanssa. Uuden yhteistyökuvion myötä pystymme toteuttamaan uuden Shuttle-aluksen kustannustehokkaasti jo hyväksi todettuja ratkaisuja hyödyntäen, toteaa Heinimaa yhtiön tiedotteessa.

– Laivanrakennusteollisuuden edistäminen Suomessa on meille tärkeä asia. Aikaisempi yhteistyömme RMC:n kanssa on toiminut hyvin, ja tämä on luonteva jatke sille, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer kommentoi.

RMC:n ja Meyer Turun yhteistyö on alkanut vuoden 2018 kesällä, kun Turun telakka päätti hankkia RMC:lta kaksi laivan runkolohkoa Turussa rakenteilla olevaan Costa Smeralda -risteilijään. Yhteistyö on sittemmin saanut jatkoa RMC:n ja Meyer Turun solmittua lisäsopimuksia useiden lohkojen valmistamisesta.

Uusi Tallink Shuttle -alus on Rauma Marine Constructionsilta tähän mennessä tilatuista aluksista suurin, ja laivan arvo on noin 250 miljoonaa euroa. Tuleva Tallink Shuttle -alus on noin 212 metriä pitkä ja matkustajia alukseen mahtuu 2 800.

Tallink Gruppin aluksia on rakennettu Rauman telakan historiassa yhteensä neljä, ja niiden lisäksi kaksi alusta on suunniteltu Raumalla. Edellinen Raumalla rakennettu Tallink Groupin alus, Baltic Queen, valmistui 2009 ja operoi nykyään Tallinna–Tukholma-reitillä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: