Nipa Neumannilla yli 180 000 euroa saatavia ulosotossa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kovan tilin Vain elämää -ohjelmalla tehneellä Nipa Neumannilla yli 180 000 euroa saatavia ulosotossa – ”Verottaja muisti ja veroprosentti nousi 52 prosenttiin”

Dingo-muusikko arvelee, että Vain elämää -ohjelman tuomat jättitulot ovat yksi syy suuriin ulosottovelkoihin. Verottaja karhuaa Neumannilta yli 45 000 euron saatavia.

Pertti ”Nipa” Neumannilla on yli 180 000 euroa ulosotossa.

3.7.2019 12:12

Vain elämää -ohjelmastakin tutulla muusikko Pertti ”Nipa” Neumannilla on ulosotossa tällä hetkellä yli 180 000 euroa, tarkalleen 183 778,41 euroa. Neumannin ulosottorekisteri on viisisivuinen, ja siitä selviää, että hän on jättänyt maksamatta esimerkiksi jäännösveroja ja pysäköintisakkoja. Saataviaan karhuavat myös pankit, perintätoimistot ja autoliike. Ensimmäisenä Neumannin ulosottoveloista kertoi Seiska.

Suurin yksittäinen merkintä on 31 433,70 euron maksamatta jäänyt jäännösvero. Verottaja karhuaa Dingo-tähdeltä saatavia yhteensä 45 319,99 euron edestä. Tuorein merkintä on huhtikuulta.

Tiedoista selviää, että viimeisen kahden vuoden aikana Neumann on lyhentänyt ulosottovelkojaan yhteensä 35 191,23 euron edestä.

Neumann kertoo maksavansa velkojaan säännöllisesti.

”Näyttää paremmalta”

Neumann on parhaillaan työ- ja lomamatkalla Isossa-Britanniassa, mutta kommentoi sieltä ulosottovelkojaan.

– Veroni olen maksanut ja sitten vähän enemmänkin. Maksan velkoja koko ajan, ei siinä sen kummempaa.

Neumann arvelee, että Vain elämää -ohjelmaan osallistuminen vuonna 2012 oli yksi syy talousvaikeuksiin, sillä vuoden aikana hän tienasi niin paljon, että veroprosentti nousi yli 50. Elämäkerrassaan Neumann, Dingo-kipparin lokikirja (Into) Neumann on kertonut, että Vain elämää toi hänelle yli 300 000 euroa.

– Se on ollut yksi tekijä. Verottaja muisti ja veroprosentti nousi 52 prosenttiin, en osannut odottaa sitä. Suomen progressiivinen verotus on kautta linjan ongelma musiikintekijöille. Vaikka myisit paljon levyjä, tulee myös hiljaisempia kausia. Progressiivinen verotus johtaa jälkiveroihin, joita maksellaan koko ajan, laulaja kommentoi.

Velkatilanteesta huolimatta Neumann pysyy positiivisena.

– Ei se niin valtava summa ole. Niitä on makseltu tasaiseen tahtiin, nyt näyttää vähän paremmalta.

Muuten Neumannin elämään kuuluu hyvää. Hänellä on vilkas vuosi käynnissä. Muusikko on mukana Suurin pudottaja -ohjelmassa, lisäksi keikkarintamalla riittää kiireitä niin Dingon kuin oman Neumann-sooloyhtyeen kanssa.

– Tämä vuosi tulee olemaan aika vilkas. Työrintamalla on tulossa merkittäviä juttuja. En ajattele velkoja, maksan minkä pystyn. Tiedän, että ne tulevat hoidettua jonain päivänä. Tulen ihan hyvin toimeen, niin on muutakin ajateltavaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos