Nyt lakaistaan lakaisukoneella – noin kuukauden puhdistusurakka tiedossa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Nyt lakaistaan lakaisukoneella – noin kuukauden puhdistusurakka tiedossa

Varma kevään merkki on havaittu Porin keskustan tietämillä. Katuja lakaistaan tästä viikosta lähtien.

13.3.2020 10:29

Katualueiden kevätpuhdistus pääsi Porissa käyntiin kiitos pakkaskelien väistymisen.

Kuluvalla viikolla puhdistustöissä on keskitytty vilkkaasti liikennöityjen väylien siivoukseen. Kun isoimmat kadut on saatu kuntoon, siirrytään puhdistamaan katukäytäviä ja pyöräteitä. Kokonaisuudessaan kaikkien kaupungin katualueiden siivouksen arvioidaan kestävän noin 4-6 viikkoa.

– Vaikka viime päivien leuto sää on mahdollistanut töiden aloittamisen, on katujen puhdistuksessa mukana monta muuttujaa. Mikäli lähiviikoille osuu vielä pakkaskelejä, tulee työhön taukoa, sillä puhdistuksessa käytettävä vesi jäätyy nopeasti tien pintaan, tiemestari Jyrki Kartastenpää Porin kaupungilta kertoo.

Katuja puhdistetaan kaksivaiheisesti siten, että aluksi siivotaan karkein sora-aines pois etuharjakoneilla, jonka jälkeen tiet pestään pölystä imulakaisuautoilla.

– Imulakaisukoneet eivät ehdi joka paikkaan samaan aikaan, joten pesua odottaville kaduille ajetaan suolaa, jonka tarkoituksena on sitoa pölyä ja näin estää sitä pöllyämästä. Suolan käyttöä testataan aluksi isommilla kaduilla, kuten Karjarannantiellä, Paanakedonkadulla ja Maantiekadulla, Kartastenpää sanoo.

Huhtikuun aikana Pohjois-, Etelä-, Itä- ja Länsipuistoissa tehdään tuttuun tapaan myös tehosiivous, Katuja ja nurmikoita puhdistetaan ylimääräisestä hiekasta ja sorasta. Tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan kevään kuluessa ja puhdistettaville alueille toimitetaan myös siirtokehotukset ennen töiden aloittamista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos