Rauman talousvajoama syvenemässä - valtuusto lisää menoja - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman talousvajoama syvenemässä - valtuusto lisää menoja

29.4.2019 20:43

Rauma

Kaupungin talouden liukumäki alaspäin on syvenemässä Raumalla. Kaupunginvaltuusto kirjasi vuoden kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta laaditun talousraportin, jonka mukaan menokasvu on jatkunut ja verotulot ovat jääneet alle ennustetun. Talousvuodesta uhkaa tulla ennustettua alijäämäisempi.

Talousjohtaja Henri Seppäsen mukaan alkuvuoden meno- ja tulotiedot ennakoivat. että talousarvion 10,8 miljoonan alijäämäennusteesta ollaan noin neljä miljoonaa euroa perässä.

Keskeisenä syynä on verotulojen heikentyminen verrattuna viime vuoteen. Veroennuste on noin 4,3 miljoonaa euroa pakkasella budjettiin verrattuna.

Koko vuoden alijäämä uhkaa painua noin 15 miljoonaan euroon eli yhtä syvälle kuin menneen vuoden tilinpäätös.

– Raumalle on tullut viime päivinä positiivisia talousuutisia, mutta ne eivät lievitä synkkää huolta kaupungin taloudesta, Tuloennusteet kertovat talouden tilan heikkenemisestä, kommentoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.)

Hän muistutti, että tulevana syksynä tulisi tehdä päätökset talouden tasapainottamisesta Vahva ja vakaa Rauma -ohjelmalla.

Kaupunginvaltuustoa alijäämätiedot eivät pidätelleet, vaan kuluvan vuoden talousarvioon lisärahoitukset myönnettiin kaupungintalon korjaustöiden laajentamiseen, uuden kuorma-autokaluston hankintaan sekä Uotilan uuden koulun suunnittelun käynnistämiseen 100 000 eurolla.

Uotilan koulun yhteyteen suunnitellaan mahdollisesti myös Helkkilän päiväkodin rakennuksen korvaavia tiloja, samoin entisellä Uotilan terveysasemalla toimivalle päiväkodille.

Valtuustokeskustelussa esitettiin myös toiveita monikäyttöisestä rakennuksesta, jossa voisi olla muun muassa nuorisotiloja, kansalaisopiston tiloja ja neuvola. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kokoomuksen ponsiesityksen, että koulu rakennettaisiin puusta.

Keskustan valtuustoryhmä esitti valtuustoaloitteen, että kaupunki ryhtyisi kehittämään ja parantamaan Maanpäänniemen lähivirkistysaluetta. Kokoomus teki aloitteen, että Rauman päätöksenteossa ryhdyttäisiin systemaattisesti arvioimaan kaupungin päätösten vaikutuksia yritystoiminnalle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: