Näin Pori tähtää kiertotalouden edelläkävijäksi: tuhkarakeet, lainattavat tavarat... - Satakunta - Satakunnan Kansa

Näin Pori tähtää kiertotalouden edelläkävijäksi: tuhkarakeita teiden pohjiin, hiilijalanjälkilaskelmia, lainattavia liikuntavälineitä ja remontoijien aarreaitta, joka kauppaa vanhoja kalusteita, ikkunoita, lukkoja... – ”Suurin ongelma kierrätyksessä on ihmisten laiskuus”

Tavaran uusi tarina -hanke oli yksi Kesätöitä kiertotaloudesta -kilpailun voittajista. Projektityöntekijä Emilia Kataja järjestelee Porin kierrätyskeskuksella lahjoitettuja tavaroita ja tarkistaa, missä kunnossa ne ovat. Kierrätyskeskukselle saa viedä erilaisten mailojen ja pallojen lisäksi muun muassa ulkopelejä, suksia, luistimia, telttoja ja muita liikunta- ja retkeilyvarusteita. Keräyksen päätyttyä tavarat lahjoitetaan yhteiskäyttöön eri paikkoihin.

23.8.2020 15:00 | Päivitetty 23.8.2020 16:11

Pori

Kiertotalouden edelläkävijä – sellaiseksi Pori on tähdännyt lukuisten projektien avulla reilun neljän vuoden ajan. Kaupunki pääsi mukaan valtavaan kiertotaloushankkeeseen vuonna 2016, ja nyt tulokset alkavat hiljalleen näkyä.

Osana Peittoon kiertotaloushanketta on testattu muun muassa valimoteollisuuden sivuvirtojen soveltuvuutta infrarakentamiseen ja magneettien kierrätystä. Peittoon alue on 760 hehtaarin laajuinen ja kaavoitettu kokonaan teollisuuden sivuvirtojen käsittelyyn, varastointiin ja loppusijoitukseen, kertoo hankkeesta vastaava Tuula Raukola Prizztech Oy:ltä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: