Satakunnan entinen maakuntajohtaja Pekka Turunen on kuollut - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnan entinen maakuntajohtaja Pekka Turunen on kuollut

Pekka Turunen suunnitteli vielä viime viikolla virkeänä sukulointimatkaa Itä-Suomeen.

12.11.2019 13:19

Pori

Satakunnan entinen maakuntajohtaja Pekka Turunen on löydetty menehtyneenä kotoaan Porista tiistaina aamulla. Poismeno on tullut sukulaisille ja ystäville yllätyksenä, sillä 65-vuotias Turunen suunnitteli juuri matkaa Itä-Suomeen sukuloimaan.

Pekka Turunen syntyi 14. huhtikuuta 1954 Göteborgissa. Ruotsissa hän eli 3-vuotiaaksi viettäen nuoruutensa vuodet Joensuussa. Ylioppilaaksi hän valmistui vuonna 1974 Imatralla Tainionkosken yhteiskoulusta ja filosofian maisteriksi 1978 Joensuun korkeakoulusta.

Valmistuttuaan Turunen toimi ensiksi Joensuun kaupungin tiedotussihteerinä, sitten apulaiskaupunginsihteerinä. Vuosina 1987–91 hän oli Pohjois-Karjalan maakuntaliiton toiminnanjohtaja, ja elokuusta 1991 lähtien Satakuntaliiton maakuntajohtaja. Maakuntajohtajan tehtävät hän jätti vuonna 2005.

Poliittiselta kannaltaan Turunen oli kokoomuslainen. Hän osallistui ehdokkaana myös europarlamenttivaaleihin.

Turunen paneutui Satakunnassa innolla maakunnan koulutustoiminnan kehittämiseen. Otteissaan Turunen oli erittäin värikäs, mutta sai aikaan paljon asioita maakunnan asioiden edistämiseksi.

Maakuntajohtajuutensa jälkeen Turunen osallistui edelleen yhteiskunnallisiin aktiviteetteihin. Hän toimi muun muassa Nousee Satakunnan Kansa ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Turunen kärsi sairaudesta, joka vaikutti hänen kävelykykyynsä. Ajatuksiltaan hän oli kuitenkin uudistushenkinen, innostunut ja virkeä loppuun saakka.

Ennen menehtymistään Turunen kääntyi uskonnoltaan mormoniksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: