Rauman polikliininen kirurgia siirtyi kokonaisuudessaan Satasairaalan tiloihin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman kaupungin erikoissairaanhoidon poliklinikat ovat nyt virallisesti Satasairaalalla

Paljon toimintoja jäi edelleen Rauman yksikköön, jossa voivat käydä edelleen myös lähikuntien asukkaat.

Satasairaalassa aletaan järjestää erillisiä hoitopäiviä yli 70-vuotiaille potilaille.

1.7.2020 13:50

Pori

Rauman kaupungin erikoissairaanhoidon poliklinikat ovat keskiviikkona siirtyneet tehtyjen päätösten mukaisesti Satasairaalan toiminnaksi. Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelukseen siirtyi 26 Rauman erikoissairaanhoidossa työskennellyttä työntekijää ja viranhaltijaa.

Raumalla toimivat jatkossakin useat Satasairaalan erikoissairaanhoidon poliklinikat.

Raumalla on aiemmin toiminut Satasairaalan dialyysiyksikkö, reumatautien poliklinikka, ortopedian poliklinikka sekä psykiatrian poliklinikoita ja kuulonhuoltoa. Jatkossa näiden lisäksi Rauman toimipisteessä on Satasairaalan endoskopiayksiön, sisätautien, ihotautien, urologian, korvatautien ja diabetespoliklinikan toimintaa.

Muut aiemmin Raumalla toimineet pienemmät poliklinikat sekä polikliininen kirurgia siirtyvät kokonaisuudessaan Satasairaalan tiloihin.

Rauman lähikuntien potilaita, jotka ovat saaneet lähetteen Satasairaalaan, voidaan edelleen hoitaa Raumalla. Henkilökunta vaihtaa tarpeen mukaan asemapaikkaa Rauman ja Porin välillä.

Rauman aluesairaalasta siirrettiin vuoden 2018 alusta nukutusta edellyttävät, vaativat leikkaushoidot keskussairaalaan, jossa on ympärivuorokautinen erikoisalojen päivystys tukena. Siirtoon velvoitti lainsäädäntö- ja asetusmuutos.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: