Näihin valiokuntiin Satakunnan kansanedustajat valittiin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Eduskunnassa jaettiin valiokuntapaikkoja: Laura Huhtasaaresta ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja – katso lista satakuntalaisten valiokuntapaikoista

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari johtaa jatkossa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevää eduskunnan ulkoasianvaliokuntaa.

2.5.2019 20:44

Eduskuntapuolueet jakoivat torstaina keskenään valiokuntien puheenjohtajuudet. Puheenjohtajien puolueet oli päätetty jo aikaisemmin, nyt valittiin varsinaiset henkilöt tehtäviin.

Eduskunnassa on kaikkiaan 17 pysyvää valiokuntaa sekä Euroopan unionin asioihin keskittyvä suuri valiokunta.

Torstaina päätettiin kaikkien muiden valiokuntien puheenjohtajista ja varapuheenjohtajista, mutta uuden tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajista päätetään vasta hallituksen muodostamisen jälkeen.

Puheenjohtajista enemmistö eli kymmenen on naisia.

Suuren valiokunnan puheenjohtajaksi nousee vihreiden entinen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto. Varapuheenjohtajia ovat Jani Mäkelä (ps) ja Risto Kalliorinne (vas).

Sote-väännössä merkittävässä roolissa olleen perustuslakivaliokunnan puheenjohtajuuden perii eduskunnasta vapaaehtoisesti luopuneelta Annika Lapintieltä (vas) entinen peruspalveluministeri Maria Guzenina (sd). Varapuheenjohtajana toimii Timo Heinonen (kok).

Muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, ulkomaankauppapolitiikkaa, kehitysyhteistyötä sekä Euroopan unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevia asioita käsittelevän ulkoasiainvaliokunnan uusi puheenjohtaja on perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari. Edellisellä vaalikaudella tehtävää hoiti keskustan entinen puheenjohtaja, ex-pääministeri Matti Vanhanen. Varapuheenjohtajaksi valittiin entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd).

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja voi kuitenkin vielä vaihtua, sillä Huhtasaari on ehdolla europarlamenttivaaleissa ja hän on ilmoittanut jättävänsä eduskunnan, jos tulee valituksi Brysseliin.

Satakuntalaisten valiokuntapaikat

Laura Huhtasaari (ps.): Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

Jari Koskela (ps.): Maa- ja metsätalousvaliokunta ja Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta.

Krista Kiuru (sd.): Sosiaali- ja terveysvaliokunta.

Kristiina Salonen (sd.): Sosiaali- ja terveysvaliokunta ja Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta.

Heidi Viljanen (sd.): Ympäristövaliokunta ja Talousvaliokunta.

Eeva Kalli (kesk.): Maa- ja metsätalousvaliokunta ja Sivistysvaliokunta.

Matias Marttinen (kok.): Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta.

Jari Myllykoski (vas.): Maa- ja metsätalousvaliokunta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut