Polsanluotoon odotettu uusi lossi on nyt paikallaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Polsanluotoon odotettu uusi lossi on nyt paikallaan – Kuva kertoo, miltä se näyttää

Suositulle ulkoilureitille on odotettu jo kauan uutta lossia.

7.10.2019 10:09 | Päivitetty 7.10.2019 10:10

Pori

Luonnontilaiselle Polsanluodon reitille on saatu uusi käsivetoinen lossi, jonka avulla luonnossa liikkuvat voivat ylittää joen uoman luontopolun yhteydessä.

Uusi lossi on tehty Metsähallituksen käyttämän mitoituksen mukaan ja on rakenteeltaan vanhaa lossia kevyempi. Runkomateriaalina on käytetty alumiinia ja rakenteissa on käytetty myös huomattavasti aiempaa vähemmän puuta, minkä toivotaan vähentävän puisiin osiin kohdistuvaa ilkivaltaa.

Lossin toiminta perustuu joessa oleviin vaijereihin, joita vetämällä lossi kulkee vastarannalle ja takaisin. Lossilavan kyytiin mahtuu kerralla noin viisi henkilöä.

– Toivomme, että ilkivallalta jatkossa säästyttäisiin ja kaikki halukkaat pääsisivät nauttimaan kauniista Polsan alueesta ja käyttämään hienon yhteistyön tuloksena syntynyttä lossia, kertoo infran kunnossapidon esimies Ismo Ahonen Porin kaupungilta.

Jarmo Taimi, Hannu Granholm ja Roni Breilin tekivät maanantaina viimeistä silausta lossiin laskeutuvalle portaikolle. Itse lossi on jo käyttökunnossa.

Lossin asennustyöt aloitettiin viime viikolla ja se on nyt käyttökunnossa. Vielä maanantaina korjattiin lossin yhteydessä olevia portaita, jotka olivat kärsineet jäätalvien voimasta.

– Lossin toimivuutta testataan nyt reilun kuukauden ajan. Samalla tehdään tarvittavia korjauksia ja hienosäätöjä ensi kevättä ajatellen. Keleistä riippuen lossi siirretään talvisuojaan marraskuun aikana, kertoo kaupungin piiripuutarhuri Esa Rouvali.

Lisäksi uomaan lossin molemmille puolille asennetaan vielä liikennemerkit, jotka kieltävät moottoriveneellä ajon.

Vajaan kilometrin pituinen Polsanluodon luontopolku alkaa Hanhiluodon lahopuutarhan vierestä. Kapulalossi sijaitsee uoman alajuoksulla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: