Väsynyt lemmikkikyyhky ilmestyi maatalon pihapiiriin Eurajoella - Satakunta - Satakunnan Kansa

Onko kyyhkysi kateissa? Väsynyt lintu uupui maatalon pihapiiriin Eurajoella – ”Toinen siipi oli vähän maassa”

Valkoinen kyyhky ilmestyi maatilan pihaan Eurajoella ensimmäisen kerran.­

31.7.2020 12:53

Eurajoki

Uupunut lemmikkikyyhky kerää voimia ja odottaa omistajaansa maatilalla Eurajoen Vuojoella. Valkoinen lintu kiinnitti Henri Huhtamaan huomion ensimmäisen kerran kolme-neljä viikkoa sitten.

– Olin tulossa hommiin kotitilalle ja maassa kuivurin edessä oli valkoinen kyyhky, jolla oli jalassa vihreä rengas. Se oli vähän pienempi kuin normaali kyyhky. Lintu oli uupuneen oloinen ja annon sille jyviä ja vettä. Se söi ja joi ihan hullun lailla, Huhtamaa kuvailee.

Kyyhky jäi pihaan ja muutaman päivän kuluttua Huhtamaa yritti ottaa sitä kiinni.

– Se lennähti kuitenkin karkuun, enkä nähnyt sitä enää ennen tämän viikon torstaita. Menin navetan takana olevaan konesuuliin, ja siellä se istui katoksessa.

Nyt kyyhky näytti kuihtuneelta.

– Se ei ole varmaan lentänyt hetkeen ja lihakset ovat vähän surkastuneet. Toinen siipi oli vähän maassa, mutta mielestäni siinä ei ole mitään rikki. Saimme linnun vanhaan rengintupaan, missä sillä on vettä ja ruokaa.

Linnun jalassa on vihreä rengas, mutta siinä ei ole mitään merkintöjä.­

Huhtamaan sisko on etsinyt googlettamalla tietoja, kenelle kyyhky voisi kuulua ja törmännyt Suomen Viestikyyhky-yhdistykseen. Linnulle on etsitty omistajaa myös eläinsuojeluyhdistyksen ja muiden lintuharrastajien kautta.

– Minulle oli uusi tieto, että tällainen kyyhky luokitellaan lemmiksi. Eli siihen suhtaudutaan löytö- eikä luonnonvaraisena eläimenä, Huhtamaa kertoo.

Hänelle uupuneen linnun auttaminen oli itsestään selvää.

– Pakko se on kaveria auttaa.

Jos tunnistat kyyhkyn tai tiedät, kenen se voisi olla, soita Henri Huhtamaalle numeroon 0500 762 876.

Lemmikkilintu odottaa omistajaansa vanhassa rengintuvassa.­

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?