Porin Keskusaukio muuttuu keskiviikosta lauantaihin vuorovaikutuskyläksi – Korona verotti Porin päivää, mutta tapahtumia on silti noin 40 - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin Keskusaukio muuttuu keskiviikosta lauantaihin vuorovaikutuskyläksi – Korona verotti Porin päivää, mutta tapahtumia on silti noin 40

Vuoden 2020 Porin päivän julisteen on tehnyt murrekirjailijana paremmin tunnettu Heli Laaksonen.

23.9.2020 13:05 | Päivitetty 23.9.2020 13:05

60. Porin päivän vietto alkaa kuluvan viikon torstaina ja jatkuu vilkkaana sunnuntaihin asti.

Koronaepidemia on verottanut juhlasta pois torilla perinteisesti järjestetyn päätapahtuman ja muidenkin tapahtumien määrä on vähentynyt aiemmista vuosista noin puoleen. Siitä huolimatta kaupungilla on jo 40 Porin päivään liittyvää tapahtumaa.

Ohjelmaan kuuluvat esimerkiksi TiedeAreenan Science Slam -tapahtuma tai vaikkapa Pori Sinfoniettan perinteinen Porin päivän konsertti.

Jännittävää uutta on luvassa Poriksen järjestämässä Katutilan kokeilukeskuksessa Keskusaukiolla. Keskusaukio muuttuu keskiviikosta lauantaihin vuorovaikutuskyläksi, jossa käydään keskustelua kaupunkitilasta Porissa sekä tutustutaan Keskusaukion historiaan, nykyhetkeen ja suunnitellaan yhdessä tulevaa. Tilaisuudessa voit tutustua myös uuteen kaupunkisuunnittelun tekemään Pasaasin yleissuunnitelmaan, jonka alkupiste Keskusaukio on.

Porin Taiteilijaseuran vuosinäyttely LÄHITAIDE on avoinna Porin vanhalla linja-autoasemalla.

Monet paikalliset ravintolat järjestävät nahkahousuhenkistä olutjuhlaa Porissa, sillä Münchenin Octoberfest 2020 on peruttu.

Porikortteleiden järjestämät perinteiset Porin päivän markkinat ovat kävelykadulla lauantaina.

Porin päivän ohjelman kokoaa Pori-Seura ry, joka järjestää tapahtumaa yhteistyössä Porin Yrittäjät ry:n ja Porin kaupungin kanssa.

Porin päivää on vietetty vuodesta 1961.

Porin päivän koko ohjelma on nähtävillä Pori-Seuran nettisivuilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: