Kuukkarin senioritalon piti olla asuntomessukohde, mutta tontti on yhä työmaa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Senioritalon piti olla asuntomessukohde, mutta tontti on yhä työmaa – ”Suurimpaan osaan asunnoista muutettiin helmi-maaliskuussa”

Porin Kuukkariin on pitkään ollut rakenteilla senioritalo. Puurakenteisen talon piti valmistua asuntomessukohteeksi, mutta rakennustyöt ovat kestäneet paljon suunniteltua pidempään.

25.5.2019 7:00

Pori

Porin kuudennen osan puurakenteisen senioritalon rakennuttaminen on ollut vaiherikas prosessi. Svenska Kulturfonden i Björneborgin rakennuttaman senioritalon piti alun perin valmistua Porin asuntomessujen sivukohteeksi. Sittemmin talon arvioitiin valmistuvan marraskuuksi 2018. Lopulta muuttopäivää siirrettiin vuoden 2019 alkuun.

Rakennustyöt Riihikadun ja Tuomarinkadun kulmassa jatkuvat yhä, sillä senioritalon tontilla sijaitsevaa vanhaa keltaista puutaloa saneerataan. Yksikerroksiseen rakennukseen suunnitellaan senioritalon saunatiloja, kahvilaravintolaa ja muutamia kokoustiloja. Lisäksi taloon tulee kolme asuntoa.

Ruotsalaisen kulttuurisäätiön puheenjohtaja Erik Rosenlew vastasi kysymyksiin Tuomarinkulman senioritalosta.

Miksi senioritalon ympärillä kaivetaan yhä?

– Senioritalon perusta kaivettiin auki rakennusvirheiden korjaamisen vuoksi. Virheitä en kommentoi enempää, mutta nyt kaikki tarvittavat korjaustoimenpiteet on tehty. Perustan korjaaminen saadaan lähiaikoina suoritettua loppuun.

Millaisessa vaiheessa rakennustyömaalla ollaan muuten?

– Pääurakoitsija vaihtui tammikuun puolen välin tienoilla. Rakennuspalvelu Aalto on tehnyt tarvittavat korjaukset ja hoitaa työt loppuun. Pihan kunnostus on vielä kesken. Tontilla sijaitseva keltainen puutalo, johon tulevat muun muassa kahvilaravintola ja senioritalon saunatilat, valmistuu noin vuoden kuluttua.

Suunnitellaanko tontilla sijaitsevaan saneerattavaan puutaloon edelleen opiskelija-asuntoja?

– Keltaiseen yksikerroksiseen puutaloon tulee kolme asuntoa. Niistä ei tehdä esteettömiä, kuten senioritalon asunnoista. Yksi vaihtoehto asukkaiksi ovat opiskelijat.

Onko kaikissa senioritalon asunnoissa jo asukkaita?

– Talossa on kaiken kaikkiaan 25 asuntoa. Suurimpaan osaan niistä, eli 18 asuntoon, muutettiin helmi-maaliskuussa. Viisi asunnoista on vielä tyhjillään, mutta ne ovat muuttovalmiita. Kaksi talon ullakkoasuntoa sen sijaan odottaa vielä kaupunkikaavan muutosta.

Juttua on muokattu 25.5. klo 17.47: korjattu pääurakoitsijan nimi.

Porin Kuukkarin senioritalon asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita.

Tuomarinkulman senioritalo

Svenska Kulturfonden i Björneborg julkisti puurakenteisen senioritalon hankkeen vuoden 2016 lopussa.

Senioritalon paikalla sijaitsi aiemmin kolmikerroksinen tiilitalo, joka purettiin uudisrakennuksen tieltä.

Asunto-osakeyhtiö Tuomarinkulman omistaa ruotsalaisen kulttuurisäätiön hallinnoima Werner Petrellin rahasto.

Pääurakoitsija oli senioritaloprojektin alussa JJM-Rakentajat. Urakoitsija vaihtui tammikuussa 2019 ja on nyt Rakennuspalvelu Aalto.

Senioritalon arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen.

Kun senioritalon aikataulu ei pitänyt, kulttuurisäätiö vuokrasi senioritaloon muuttaville, vanhoista asunnoistaan jo luopuneille asukkaille korvaavan majoituksen Porin asuntomessualueen palvelukoti Villa Luodosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut