Enersense ostaa Empowerin koko osakekannan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Enersense teki kansainvälisesti merkittävän yrityskaupan

Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopaisen mukaan yhtiön tavoitteena on laajentaa toimintaa Itämeren alueen maihin.

2.7.2020 20:15

Pori

Porilainen teollisuusprojekti- ja henkilöstöpalvelujen liiketoimintaa harjoittava pörssiyhtiö Enersense International oyj ostaa helsinkiläisen energia- ja tietoliikenneyhtiöiden sekä teollisuuden alan palveluita tuottavan Empower oyj:n koko osakekannan.

– Olemme onnistuneet saavuttamaan vahvan aseman Suomen teollisuudessa ja laajentaneet toimintaamme myös kansainvälisesti. Tavoitteenamme on laajentaa toimintaa Itämeren alueen maihin, ja nyt yrityskaupan myötä maantieteellinen jalanjälkemme tulee näkymään yhä voimakkaammin myös Baltian maissa, Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen kommentoi yrityskaupasta kertovassa tiedotteessa.

Kaupan kohteena olevan Empowerin jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 185 miljoonaa euroa. Uuden Enersensen pro forma -liikevaihdon arvioidaan olevan tänä vuonna noin 230 miljoonaa euroa.

Empower on Pohjoismaissa ja Baltiassa toimiva yritys, joka rakentaa, asentaa, huoltaa ja korjaa sähkö- ja tietoliikenneverkkoja, pitää kunnossa voimalaitoksia ja tehtaita sekä kehittää ja toimittaa digitaalisia ratkaisuja energia-, teollisuus- ja tietoliikennealan yhtiöille.

– Empowerin rasitteena on ollut jo kauan sitten muodostunut liian suuri velkataakka. Kaupan yhteydessä vanhat velat on saatu hoidettua ja jatkossa liiketoiminta pääsee vakaalle ja kestävälle pohjalle, Empowerin toimitusjohtaja Mikko Vaahersalo kommentoi tiedotteessa.

Yrityskaupan myötä muodostuvan uuden Enersensen kokonaishenkilöstön määrä on noin 2300 henkilöä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: