Uusia menoleikkauksia etsitään Raumalla – kaupunginhallitus asetti prosentin laihdutuskuurin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Uusia menoleikkauksia etsitään Raumalla – kaupunginhallitus asetti prosentin laihdutuskuurin

Kaupungintalouden tämän vuoden näkymät ovat Raumalla marraskuisen harmaat, mutta eivät niin synkät kuin aiemmin syksyllä ennustettiin.

18.2.2020 7:16 | Päivitetty 18.2.2020 7:18

Rauma

Kaupungin kaikki valiokunnat ja toimialat joutuvat Raumalla avaamaan kuluvan vuoden budjettinsa ja etsimään menoistaan lisäsäästöjä. Tavoitteena on kaupungin talouden alijäämän tasapainottaminen nollatulokseksi.

Kaupunginhallitus hyväksyi 2020 talousarvion tasapainottamistavoitteen vs. kaupunginjohtaja Tomi Suvannon esityksen mukaisesti ja se edellyttää kaikilta toimialoilta ja kaupungin toiminnoilta yhden prosentin säästötavoitetta nettomenoista.

Kaupunginvaltuuston hyväksymä 2020 talousarvio päätyy noin 3,8 miljoonan euron alijäämään. Budjetin hyväksynnän jälkeen Rauma on saanut valtionvarainministeriöltä korjauksen verotulo- ja valtionosuusennusteeseen ja sen mukaan tulonlisäys olisi noin 2,4 miljoonaa euroa.

Valtionosuuslisäyksen jälkeen juustohöylättävää olisi löydyttävä menoista noin 2,2 miljoonalla eurolla, jotta talous nousisi nollatulokseen.

Hallintokuntien on esitettävä tasapainottamiskeinonsa 13. maaliskuuta mennessä. Kaupunginhallitus esittää menoleikkaukset valtuuston hyväksyttäväksi huhtikuun istuntoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: