Poriin uusia palveluja kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poriin uusia palveluja kehitysvammaisille ja autismikirjon ihmisille

Diakonissalaitos aloittaa Porissa Karjarannassa kahden asumispalveluyksikön rakentamisen. Havainnekuva.­

28.10. 13:21 | Päivitetty 28.10. 13:56

Pori

Diakonissalaitos on saanut rakennusluvan ja aloittaa Porissa Karjarannassa kahden asumispalveluyksikön rakentamisen.

Rinnekoti avaa syksyllä 2021 aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon ihmisille asumispalveluja tarjoavan Saarnin sekä lapsille pienryhmäkoti Poppelin. Rinnekoti on valtakunnallisesti tunnettu, yksityinen kehitysvamma-alan toimija ja osa Diakonissalaitosta.

–  Palvelujen tarjoaminen satakuntalaisille asiakkaille lähellä omaisia ja lapsuudenkotia on ollut jo pitkään vireillä. Valitettavasti rakennusluvan odottaminen on viivästyttänyt projektiamme, kertoo asiakkuussuunnittelujohtaja Tiina Väntsi tiedotteessa.

Rinnekodin Saarnissa on koteja aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon ihmisille, jotka tarvitsevat tukea asumiseen ja arjen sujumiseen.

Tiina Väntsi kertoo, että tuki ja apu räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisesti asiakkaan, omaisten ja kunnan sosiaalityön kanssa. Tavoitteena on vahvistaa asiakkaan arjen taitoja yhdessä harjoittelemalla. Ohjaajat ovat asiakkaan tukena tarvittaessa kellon ympäri viikon jokaisena päivänä.

Poppelissa tarjotaan mahdollisuus lasten pienryhmäasumiseen. Siellä asuminen ei tarkoita siteiden katkaisemista vanhempiin tai läheisiin, vaan heidät otetaan mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan lapsen elämää.

Rinnekodilla on lasten pienryhmäkoteja Espoossa ja Vaasassa.

– Kaikissa pienryhmäkodeissamme eletään mahdollisimman normaalia arkea lasten kanssa. Jokaiselle lapselle on nimetty omaohjaaja, ja jokaisella lapsella on käytössään henkilökohtainen viikko- ja päiväohjelma. Lapset käyvät koulua, ja vapaa-ajalla tehdään lapsille mieluisia asioita ja harrastetaan. Lapset osallistuvat myös arkisiin askareisiin omien kykyjensä mukaisesti, Väntsi kertoo.

Rinnekodin palvelujen asiakkaaksi pääsee oman kotikunnan sosiaalityön eli vammaispalvelun tai lastensuojelun kautta.

Uutista muokattu kello 13.55: Muutettu autismikirjosta kärsivä muotoon autismikirjon ihminen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?