Ulkorakennuksen lämmityskattilasta pelastettiin erikoinen kutsumaton vieras Raumalla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ulkorakennuksen lämmityskattilasta pelastettiin erikoinen kutsumaton vieras Raumalla

22.3.2019 18:15 | Päivitetty 22.3.2019 19:51

Omakotitalon ulkorakennuksen lämmityskattilaan oli eksynyt erikoinen kutsumaton vieras, kun Raumalla Saarentiellä pelastuslaitos kävi onkimassa lämmityskattilan uumenista pöllön.

Pöllö oli ilmeisesti humpsahtanut lämmityskattilaan piipun kautta. Rauman paloaseman esimies tosin ihmetteli, että pöllön on tarvinnut kenties pelleillä rakennuksen katolla jotakin, koska piipussa on hattu estämässä lintujen lentelemistä piipun päähän.

Talon omistaja oli kuullut ulkorakennuksessa erikoista rapinaa jo pari päivää sitten, mutta ajatellut kuulleensa väärin tai että outo rapinaääni oli kuulunut jostakin ulkoa. Pöllö on siis saattanut olla lämmityskattilassa kiipelissä jo muutaman päivän.

Lämmityskattila oli pelastuslaitoksellekin sen verran syvä ja pimeä pelastuspaikka, että pöllön irrottamiseksi tarvittiin pihtejä. Eksynyt huhuilija saatiin kuitenkin varovasti ulos kattilasta ja se pääsi pelastajien hellään syliin. Rauman paloaseman esimies kertoi, että pöllö oli epäonnisella reissullaan muuttunut aika mustaksi, mutta kun palomiehet veivät luontokappaleen sylissään ulos raittiiseen ilmaan, pöllö lehahti siivilleen ja lähti liukkaasti paluumatkalle.

Hälytys eläintenpelastamistehtäviin tuli kello 16.11 perjantaina iltapäivällä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: