Viileä ja pilvinen sää jatkuu Satakunnassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poikkeuskevät jatkuu viileänä ja pilvisenä Satakunnassa ainakin viikon vielä –  ”Odottelen itsekin jo lämpimämpiä päiviä”

Tänäkään viikonloppuna ei ole odotettavissa sitä kaivattua kevätkeliä, jossa leppeä tuuli hyväilee hiirenkorvia ja auringonsäteet antavat lupausta tulevasta kesästä.

Kevään lämpeneminen antaa tänä vuonna odottaa itseään. Arkistokuva. ­

15.5.2020 20:45

– Yön aikana lounaiseen Suomeen muodostuu matalapaine, joka tekee lauantaista pilvisen ja sateisen. Aamun tunteina vesi voi tulla alas räntänä, toteaa Forecan päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa.

Parin edellisvuoden lämpimät keväät ovat jättäneet aivan erilaisen muistikuvan toukokuusta. Poikkeusaikana eletään tietysti poikkeuskevättä. Kevät on Viljamaankin mielestä viileä.

– Odottelen itsekin jo niitä lämpimämpiä päiviä. Lämpötilat ovat nyt reilusti keskimääräisten alapuolella. Seuraava vuorokausi menee viiden asteen molemmin puolin, kun päivälämpötilan pitäisi käydä jo 15:ssä.

Sunnuntaina sade lakkaa ja lämpötila nousee jonkin verran, mutta Viljamaan mukaan 15 asteeseen päästäneen vasta ensi viikon jälkeen –  ehkä.

– Ei ensi viikko silti nyt niin masentava ole, yli kymmenen asteen sentään mennään. Pilvistä voi olla, aurinko saattaa pilkahdella. Sateet ovat melko paikallisia kuuroja, eivätkä edes kovin runsaita.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?