Pomarkku jätevedet: siirtoviemäri todennäköisin vaihtoehto - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pomarkku haluaa vielä varmistaa kustannukset ennen jätevesipäätöstä – siirtoviemäri todennäköisin vaihtoehto

1970-luvulla rakennettu jätevedenpuhdistamo on selvitysten mukaan palveluksensa jo suorittanut.

21.8.2019 15:25

Pomarkku

Tiensä päähän tullut Pomarkun jätevedenpuhdistamo ei saane enää seuraajaa itselleen.

– Päättäjät näyttäisivät olevan lähtökohtaisesti sitä mieltä, että järkevin pitkän aikavälin ratkaisu on uusi siirtoviemäri Noormarkkuun, mistä on jatkoyhteys Luotsinmäen puhdistamoon Poriin, sanoo kunnanjohtaja Eero Mattsson tiistaisen kunnanhallituksen kokouksen jälkeen.

Tiukassa taloudellisessa tilanteessa kunnassa on haluttu varmistaa, että rahat käytetään mahdollisimman järkevästi. Jo nuijimista vaille olleelle siirtoviemäriratkaisulle otettiin viime joulukuussa jatkoaikaa, kun kunnanvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen varmistaa, voitaisiinko vanha puhdistamo sittenkin korjata.

Tehdyn kuntoarvion mukaan peruskorjaus maksaisi 1,26 miljoonaa euroa.

Siirtoviemärin hinnaksi on puolestaan arvioitu 1,29 miljoonaa. Kunnanhallitus päätti tiistaina, että ennen ensi vuoden talousarvion käsittelyä on tämäkin kustannus varmistettava. Sama koskee sen yhteyteen mahdollisesti rakennettavaa varavesiyhteyttä, jolle päättäjät ovat asettaneet ylärajaksi 300 000 euron hinnan.

– Tutkitaan muun muassa, voidaanko viemäri ja vesijohto sijoittaa tiealueelle, vai joudutaanko louhimaan paljonkin maata, selvittää Mattsson.

Ennen talousarviokäsittelyä halutaan saada myös Porin Vedeltä esisopimus asiakkuuden ehdoista ja kustannuksista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut