Rauman talousohjelma – 1 800 kaupunkilaista otti kantaa menojen ja toiminnan saneeraussuunnitelmiin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kaupunkilaisilta palautevyöry Rauman talousohjelmasta – 1 800 otti kantaa menojen ja toiminnan saneeraussuunnitelmiin

Kaupungintalolla on Raumalla hankalia talousasioita mietittävänä. Nettomenoista pitäisi löytää laihdutettavaa 15 miljoonalla eurolla.

25.9.2019 16:49

Rauma

Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelma on saanut kaupunkilaiset liikkeelle ja ottamaan kantaa kotikaupunkinsa talouden saneeraussuunnitelmaan, jolla tavoitellaan pysyviä 13–15 miljoonan euron nettomenovähennyksiä.

Kuntalaiskyselyyn saapui ennätyksellisen paljon vastauksia. Yhteensä vastauksia kertyi 1805, joista 1759 tuli nettikyselyn kautta ja 46 paperilla. Paperilla saapuneet vastaukset on syötetty nettivastausten joukkoon, jotta kaikkia vastauksia voidaan käsitellä yhtenevästi.

− Kysely oli erittäin suosittu. Koskaan aikaisemmin emme ole saaneet yhteen kyselyyn näin paljon vastauksia kuntalaisilta. Kyselyn avoinnaoloaikana elo-syyskuussa ei ollut hiljaista hetkeä, vaan vastauksia kertyi tasaisesti koko ajan, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne toteaa.

Kuntalaiskyselyn vastaukset kootaan yhteen kuntalais- ja henkilöstötilaisuuksien palautteiden kanssa. Kaikki palautteet analysoidaan ja toimitetaan talousohjelman ohjausryhmälle sekä kaupunginvaltuutetuille päätöksenteon pohjaksi. Palautteet sekä niiden yhteenvedot tullaan julkaisemaan myös kaupungin nettisivuilla.

Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelma valmistellaan ohjausryhmässä lokakuun aikana. Talousohjelmaehdotus on kaupunginhallituksen käsittelyssä 5. marraskuuta. Lopullisen päätöksen talousohjelman sisällöstä tekee kaupunginvaltuusto 11. marraskuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut