Näin tuhatpäinen kutsuvierasjoukko juhlii Porin päivän vastaanotolla – Sirkat ja superfood tekevät tilaa riistalle ja kalalle - Satakunta - Satakunnan Kansa

Näin tuhatpäinen kutsuvierasjoukko juhlii Porin päivän vastaanotolla – Sirkat ja superfood tekevät tilaa riistalle ja kalalle

Viime vuonna Winnovan ensimmäisen vuoden aikuisopiskelijat Veli-Matti Vuorisalo, Taru Ojamo, Elyce Kleeman, Jonna Kiili ja Markus Koivisto valmistivat muun muassa kokonaisia sirkkoja sisältänyttä rocky road -suklaata. Tänä vuonna Porin palveluliikelaitos hoitaa ruokatarjoilut.­

27.9.2019 15:35 | Päivitetty 27.9.2019 16:05

Maakunnan kerma pääsee nauttimaan Porin päivän vastaanotolla perinteikkäistä herkuista. Kun viime vuonna maisteltiin superfoodia ja sirkkoja, tänä vuonna tarjottimilta löytyy esimerkiksi sienimoussella täytettyjä tuulihattuja ja riistapyöryköitä. Lisäksi tarjolla on kalatäytteisiä cocktailpaloja, kuten saaristolaisleipää silakkarullalla.

– Tänä vuonna olemme lähteneet lähiruoka-ajatuksella ja syksyn mauilla tätä tekemään, palveluesimies Sanna Korpela Porin palveluliikelaitoksesta kertoo. Palveluliikelaitos valmistaa tarjoilut.

Makeana herkkuna on vadelmamoussea ja Annan marenkileipomon marenkinuppuja. Kurkun kostukkeeksi on kuohuviiniä ja vettä.

Vastaanotolle on kutsuttu 600 henkilöä aveceineen, joten näperrettävää ruoissa riittää. Tarjoilujen miettimiseen, selvittelyyn ja pohjustavaan työhön on mennyt muutama viikko aikaa. Ruokien valmistaminen aloitettiin perjantaiaamuna seitsemältä.

Taustamusisoinnin hoitaa Palmgren konservatorion oppilaista muodostettu Palmgren jazz ensemble.

Kutsuttujen joukossa on kaupungin konsernihallinnon yhteyspäällikkö Ulla Keskisen mukaan ihmisiä laidasta laitaan ympäri maakuntaa.

– Siellä on sekä nuoria että vanhoja vieraita. Satakunnan kuntien edustajia, elinkeinoelämän väkeä, kulttuuriväkeä, urheiluväkeä, Keskinen kertoo.

Vastaanotto järjestetään Itätuulen oppimis- ja liikuntakeskuksessa kello 19.

Satakunnan Kansa näyttää perjantai-iltana suorana Porin kaupungin järjestämän vastaanoton. Lähetystä voi katsoa täältä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?