Yyterissä harjoitellaan torstaina meripelastusta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Yyterissä harjoitellaan torstaina meripelastusta – mukana 40 henkilöä ja runsaasti viranomaisten kalustoa

Yyterissä järjestetään torstaina viranomaisten meripelastusharjoitus. Arkistokuvassa on käynnissä meripelastusharjoitus Reposaaressa vuonna 2012. ­

9.10.2019 12:20

Yyteri on Porin merivartioyksikön järjestämän keskisuuren meripelastusharjoituksen kohde tulevana torstaina 10. lokakuuta.

Meripelastusharjoitukseen ottavat osaa Turun Meripelastuskeskus, Porin ja Rauman merivartioasemat, Lounais-Suomen poliisilaitos, Satakunnan pelastuslaitos, Satakunnan sairaanhoitopiirin ensihoito, Porin hätäkeskus, Porin kaupunki ja Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue.

Porin merivartioyksikön meripelastuskouluttaja Toni Haapaniemen mukaan harjoitukseen osallistuu noin 40 henkilöä.

– Harjoituksen tarkempi suunnitelma valmistuu vasta harjoituksen alussa. Harjoitukseen osallistuvien tarkka lukumäärä vahvistuukin siis vasta tuolloin, toteaa Haapaniemi.

Meripelastusharjoituksen tarkoituksena on tutustuttaa viranomaiset Yyterin pelastussuunnitelmaan, kokoontumispaikkoihin ja Yyterin maastoihin. Harjoituksen aikana on tarkoitus toteuttaa tilanteen mukainen etsintä- ja pelastusharjoitus. Yyteriin valmistui ensimmäisenä suomalaisena EU-rantana pelastussuunnitelma pelastuskortteineen viime kesänä.

– Harjoitus on ainutlaatuinen Suomessa ottaen huomioon alueen laajuuden ja käytön erittäin suosittuna uimaranta- ja virkistysalueena. Parhaimpina viikonloppuina alueella on yli 20 000 kävijää. Viranomaistahot pääsevät tutustumaan haastavaan alueeseen, testaamaan suunniteltujen pelastusreittien toimivuutta sekä parantamaan viranomaisyhteistyötä pelastustoiminnassa.

Haapaniemen mukaan harjoitus ei juurikaan näy Yyterin käyttäjille. Harjoituksessa ei myöskään käytetä esimerkiksi helikoptereita.

– Käytämme harjoituksen aikana eri viranomaistahojen kalustoja. Käytössämme on muun muassa dronekalustoa, veneyksiköitä sekä ajoneuvoja, muun muassa mönkijöitä.

Harjoituksen toiminnallinen osuus alkaa kello 10 jatkuen aina noin kello 15 saakka.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?