Katto syttyi tuleen kesken remontin Raumalla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rakennusmiehet estivät ison tuhon rivitalopalossa: ”Osaava alkusammutus oli kultaakin kalliimpi”

Palokunta varmisti, ettei talon rakenteisiin jäänyt kytyjä.

21.1.2020 10:53 | Päivitetty 21.1.2020 11:40

Rauma

Rivitalon huopakatto syttyi palamaan kattoviemäriputken ympäristössä tehtyjen korjaustöiden yhteydessä Rauman Hirsikadulla tiistaina aamupäivällä.

Lämmitettäessä pikimattoa kaasuliekillä oli kattoon päässyt kipinä. Liekki ei syttynyt heti, vaan rakennusliikkeen työntekijät huomasivat palon syttymisen vasta myöhemmin.

He saivat tulen itse sammutetuksi kahdella jauhesammuttimella.

– Onneksi asialla olivat ammattimiehet, jotka tiesivät, mitä voi tapahtua ja miten pitää toimia, päivystävä palomestari Timo Nurminen kiittää.

Palokunta teki pari tarkastusluukkua kattoon nähdäkseen, ettei palo jäänyt rakenteisiin.

Vettä ei sammutuksessa käytetty ollenkaan, eikä huoneistoon tullut vahinkoja. Ainoastaan jonkin verran savua pääsi sisään. Se tuuletettiin pois.

– Vahingot jäävät suhteellisen pieniksi. Kattoon tehdyt aukot pitää korjata, Timo Nurminen sanoo.

Remontti on käynnissä yhden huoneiston kohdalla. Muissa asutaan parhaillaan.

Ainekset paljon isompaan onnettomuuteen olivat olemassa, sillä kyseinen rakennus on niin vanha, että koko välikatto on yhtä osastoa. Välissä ei ole mitään palokatkoja.

– Olisi ollut katastrofaalinen tilanne koko rakennukselle, jos tuli olisi päässyt leviämään. Onneksi työntekijät eivät olleet esimerkiksi kahvitauolla juuri ratkaisevalla hetkellä, palomestari toteaa.

– Alkusammutus oli kultaakin kalliimpi. Tuli olisi päässyt leviämään nopeasti, varsinkin kun kyseessä on kaksinkertainen huopakatto. Katot, joissa ei ole osastointia, eikä minkäänlaista luukkua, josta voi nähdä, mitä välikatolla tapahtuu, ovat todellisia palomiehen painajaisia.

Tulipalo syttyi remontoitavassa rivitalossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut