Porin ja Harjavallan ilmanlaatu oli pääosin hyvää tai tyydyttävää - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin ja Harjavallan ilmanlaatu oli pääosin hyvää tai tyydyttävää – Harjavallan Kalevassa huolena arseeni- ja nikkelipitoisuudet

Viime vuosi oli allergikoille maltillinen. Hengitettävien hiukkasten raja-arvo ylittyi Porin Paanakedonkadulla kuutena vuorokautena, kun vuonna 2018 hankalan katupölykevään takia ylityksiä oli 18.

1.4.2020 17:08

Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalvelujen julkaiseman vuosiraportin mukaan Porin ja Harjavallan ilmanlaatu oli viime vuonna pääosin hyvää tai tyydyttävää.

Valtioneuvoston asetuksen mukaiset raja- tai kynnysarvot eivät ylittyneet millään Harjavallassa ja Porissa mitattavalla ilmanlaadun komponentilla.

Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalvelut vastaa Porin ja Harjavallan kaupunkien ja teollisuuden yhteisestä ilmanlaadun mittauksesta.

Juuri julkaistun mittausraportin mukaan Porin Paanakedonkadulla ylittyi hengitettävien hiukkasten raja-arvo viime vuonna kuutena vuorokautena. Varsinaisen raja-arvon ylitystä ei tapahtunut, koska ylitysvuorokausia sallitaan 35 kalenterivuodessa.

Rikkidioksidipitoisuuden raja-arvo ylittyi vuoden aikana kolmena tuntina Harjavallan Kalevan mittausasemalla. Ylitykset johtuivat Boliden Harjavalta Oy:n tuotannon alasajoista.

Varsinaisen raja-arvon ylitystä ei tapahtunut, koska ylitysvuorokausia sallitaan 24 kalenterivuodessa

Harjavallassa suurimmat teollisuusperäiset päästöt olivat edellisvuotta pienemmät muun muassa siksi, että STEP Oy on luopunut raskaan polttoöljyn käytöstä ja Boliden Harjavalta Oy on ottanut uuden rikkihappotehtaan käyttöön.

Vaikka teolliset kokonaispäästöt pienenivät molemmissa kaupungeissa, ilmaistaan raportissa huolena Harjavallan Kalevan alueella hengitettävien hiukkasten arseeni- ja nikkelipitoisuudet. Samaisella mittausasemalla tavoitearvot ylittyivät myös vuonna 2018.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: