Suvi Mattila ihmetteli hevostensa villiä käytöstä, kunnes huomasi metsän reunassa jotakin erikoista – nuori kauris oli kietonut sarviinsa parikymmentä metriä sähköaitaa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Suvi Mattila ihmetteli hevostensa villiä käytöstä, kunnes huomasi metsän reunassa jotakin erikoista – nuori kauris oli kietonut sarviinsa parikymmentä metriä sähköaitaa

Nuori herra kauris jäi sarvistaan kiinni Suvi Mattilan hevosaitauksen sähköpaimeneen.

14.5.2019 10:53 | Päivitetty 14.5.2019 11:37

Nakkilassa asuva Suvi Mattilan aamu käynnistyi tänään hieman tavallista erikoisemmin.

Normaalia aamussa oli se, että Mattila lähti viemään hevosiaan kello kahdeksan jälkeen ulkoilemaan tarhaan.

Sen jälkeen hän lähti hakemaan suulista heinää ulkoileville nelijalkaisille. Sitten hän äkkäsi hevosten käyttäytyvän jollakin lailla oudon villisti noin hehtaarin kokoisessa laitumessaan.

– Sitten vasta huomasin sen. Metsän reunassa pomppi ja hyppi jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan nuori kaurispoika. Se oli jäänyt sarvistaan kiinni hevosaitauksen sähköpaimeneen. Kauris oli oikein kunnolla jumissa, sillä se oli ehtinyt keriä sarviinsa noin parikymmentä metriä lankaa. En tiedä miten kauan eläin lie aidassa kiipelissä sätkinyt, Suvi Mattila kertoo.

Onni onnettomuudessa oli, että tarhan langoissa ei kulkenut tapaushetkellä sähköä.

Mattila yritti lähestyä varovasti aidassa sätkivää metsän asukkia, mutta nuori kauris ei erityisemmin arvostanut lähentely-yrityksiä. Aikamoiseen sarvikieputukseen itsensä jumittanut eläin oli vauhkona ja hermostunut, hyppi ja loikki joka suuntaan. Mattila päätti soittaa hälytyskeskukseen saadakseen lisäohjeita.

– En yksinään uskaltanut lähteä kaurista lähestymään enkä sitä irrottamaan. Ei siitä olisi mitään tullut. Onneksi puhelimesta sanottiin, että palomiehet tulevat paikalle apuun, Mattila kertoo.

Pelastuslaitos kurvasi pihamaalle Nakkilaan Kurkelantielle ja kauris saatiin irti kiipelistä. Vapaudestaan onnellinen eläin loikki heti takaisin metsän siimekseen ja katosi toukokuun auringon heittämiin pitkiin varjoihin.

Mutta jotakin jäi seikkailusta kaurispojallekin muistoksi. Sen sarvipäätä jäi koristamaan nimittäin pieni sotkuinen sähkölankapätkä.

– Olen asunut tässä kymmenen vuotta eikä koskaan ennen ole vastaavaa sattunut. Toivottavasti tämä nuori herra valitsee seuraavaksi jonkin toisen reitin, kun tulee käymään kylässä, nauraa Mattila.

Hälytys eläimen pelastustehtäviin tuli kello 8.39 tiistaina aamulla.

Uutista korjattu kello 11.36: Kyseessä oli todennäköisesti kauris eikä peura, joksi eläintä aluksi luultiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: