Ratatyöt sulkevat tasoristeyksiä Satakunnassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ratatyöt sulkevat tasoristeyksiä tulevina viikkoina Satakunnassa

Tasoristeyksiä sulkevia ratatöitä tehdään tulevina viikkoina Satakunnassa.­

29.7.2020 16:48 | Päivitetty 31.7.2020 12:03

Kokemäki, Harjavalta, Nakkila, Pori

Seitsemän tasoristeystä joudutaan sulkemaan ratatöiden takia ensi viikonlopun aikana Kokemäellä ja Harjavallassa.

Kokemäen ja Harjavallan välillä kulkevalla raideosuudella tehdään läpituentaa eli oikaistaan raiteiden geometriaa.

Työt tekevän NRC Group Finlandin projektipäällikkö Maija Lavapuro kertoo, että kyse on normaaleista Väyläviraston tilaamista kunnossapitotöistä. Raiteita tuetaan muutaman vuoden välein.

Kokemäen ja Harjavallan väliltä joudutaan purkamaan ja kokoamaan yhteensä seitsemän tasoristeystä. Purkamisella tarkoitetaan kiskojen välissä, ratapölkkyjen päällä olevien kansien irrottamista töiden ajaksi.

Kaikkia tasoristeyksiä ei kuitenkaan pureta yhtä aikaa, vaan ainoastaan kaksi tai kolme kerrallaan. Työt alkavat Kokemäeltä eli ensimmäiseksi suljetaan ainakin Äimälän ja Karekselankujan tasoristeykset.

Kaikki ratatyöt tehdään viikonlopun aikana. Ensimmäiset tasoristeykset suljetaan perjantaina kello 19 ja viimeiset avataan sunnuntaina kello 7. Tarvittavat kiertotiet merkitään liikennemerkein.

Perjantaina 7. elokuuta työt jatkuvat Harjavallasta Nakkilan suuntaan. Harjavallan ja Nakkilan välisellä raideosuudella joudutaan sulkemaan kolme tasoristeystä.

Tasoristeyksiä tullaan elokuussa sulkemaan myös Pori–Mäntyluoto-Tahkoluoto-välillä. Työt ajoittuvat 10.–14. elokuuta väliselle ajalle ja niitä tehdään yöaikaan.

Maija Lavapuron mukaan kyse on samanlaisista kunnossapitotöistä kuin ensi viikonloppuna Kokemäen ja Harjavallan välillä alkavissa ratatöissä. Raiteilla kulkee tukemiskone, jonka perässä on sepeliharja.

Elokuisten kunnossapitotöiden vuoksi suljetaan viisi tasoristeystä. Ensimmäisenä vuorossa ovat Enäjärven ja Kirrinsannantien tasoristeykset sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä suljetaan puolestaan Mäntyluoto–Tahkoluoto-välillä sijaitsevat Lyhtykarintien, Betlehemintien ja Räyhäntien tasoristeykset.

Tasoristeykset ovat poissa käytöstä enimmillään kello 22–6 välisen ajan.

–Kyse on maksimiajasta ja asia riippuu tietysti purkamisesta, mutta siihen kannattaa varautua, Lavapuro muistuttaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?