Masennuksen sairastanut Tarmo Thorström uudistaa Rauman pitsiperintöä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pitsitaiteilija Tarmo Thorström kärsi lapsena laman, sairastui aikuisena masennukseen ja uudistaa nyt Rauman pitsiperintöä

Nyplääminen kannatteli Tarmo Thorströmiä vaikeina aikoina. Pahimpina aikoina töihin meno ahdisti niin, että teki mieli lyödä itseään vasaralla, jotta voisi jäädä kotiin. Nyt hän suhtautuu sairauteen kuin polvivammaan: sen kanssa pystyy elämään, kunhan sitä ei kuormita liikaa.

Kirstin talo Raumalla on Tarmo Thorströmin lempipaikkoja. Raumalle 19-vuotiaana muuttanut Thorström pitää kaupunkia enemmän kotinaan kuin aiempia asuinpaikkojaan.

25.5.2019 18:00 | Päivitetty 27.5.2019 10:31

Tammikuussa 2008 Tarmo Thorström hiihtää sydämensä kyllyydestä. Raumalainen Thorström on palannut lapsuutensa maisemiin Kivijärvelle, pohjoiseen Keski-Suomeen.

Tultuaan luokanopettajan töistä kotiin Thorström laittaa saunaan lämpenemään. Sen jälkeen hän painelee järven jäälle hiihtämään. Hiihtämästä saunaan ja illalla työntekoa, kuten tuntien suunnittelua tai kokeiden tarkastusta. Sama toistuu päivästä toiseen. Sosiaalinen elämä rajoittuu työyhteisön lisäksi kaupan kassaan ja omaan mummoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut