Perusturva valmistelee uutta palvelurakennetta – viisi yksikköä aiotaan sulkea, mukana palvelukeskus Himmeli - Satakunta - Satakunnan Kansa

Perusturva valmistelee uutta palvelurakennetta – viisi yksikköä aiotaan sulkea, mukana palvelukeskus Himmeli

Himmeliä pitäisi korjata 10 miljoonalla eurolla. Oma lukunsa on sen piha, joka toteutettiin tarkan suunnitelman mukaan, mutta joka on sittemmin päässyt rappeutumaan.

15.5.2019 13:34

Pori

Perusturva valmistelee uuden perhekuntoutusyksikön ja lastensuojelulaitoksen perustamista. Valmisteilla on myös viiden palveluyksikön toiminnan siirtäminen. Suunnitelmat ovat osa perusturvan palvelurakenteen uudistamista.

Viisi suljettavaksi suunniteltua palveluyksikköä ovat palvelukeskus Himmeli, palvelukoti Kyläsaari, Lavian Kotiranta I ja II sekä Uudenkoiviston vanhustentalo. Kun palveluyksiköiden toimintojen siirtämisestä ajanmukaisempiin ja kustannustehokkaampiin tiloihin päätetään, kaikille nykyisille asiakkaille neuvotellaan yhdessä uusi koti toisesta palveluyksiköstä.

− Asuinpaikan muutokset aiheuttavat ymmärrettävästi huolta asiakkaillemme ja heidän omaisilleen. Kun päätökset asian etenemisestä on tehty, järjestämme erilaisia keskustelutilaisuuksia, esimerkiksi omaisten iltoja. Myös henkilökunnan jaksamista tuetaan esimerkiksi työyhteisökokousten kautta, kertoo vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula.

− Palvelurakenteen uudistamisen yhteydessä tarkastelemme toimintaamme kriittisesti ja pyrimme löytämään uusia, innovatiivisia ratkaisuja toimintamme kehittämiseksi. Porin perusturvan vanhuspalvelut ovat hyvin laitosvaltaiset verrattuna muihin samankokoisiin kaupunkeihin ja alueisiin. Tavoitteena on uudistaa palvelurakennetta muun muassa laitosvaltaisuutta vähentämällä ja kotihoitoa, omaishoidon tukea sekä perhehoitoa kehittämällä, kertoo perusturvajohtaja Terttu Nordman.

Porin kaupungin mukaan tavoitteena on perustaa nelipaikkainen perhekuntoutusyksikkö ja 14 paikkainen lastensuojelulaitos. Tavoitteena on päästä käynnistämään yksiköiden toiminta vielä vuoden 2019 aikana.

Osaltaan toiminnan siirtämistä tukevat palveluyksiköiden käytössä olevien kiinteistöjen peruskorjaustarpeet. Kiinteistöt ovat vanhoja, ja osa tiloista ei palvele nykyistä käyttötarkoitustaan, joten toiminnan jatkaminen vaatisi merkittäviä investointeja kiinteistöihin.

Perusturvalautakunta keskusteli palvelurakenteen kehittämisestä ensimmäistä kertaa 8.5. valmistelevassa kokouksessaan. Lautakunta jatkaa keskustelua toukokuun kokouksessa ja mahdolliset päätökset tehdään kesäkuussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut