Jonsukkien suunnittelija Jonna Nordström löysi neulomisen vasta aikuisena – nyt vahingossa alkaneella villasukkavillityksellä on lähes 30 000 fania ja trendikkäät sukat kootaan uusien neulemallien kera kirjaksi

Suosion mukana ovat kasvaneet myös paineet. Enää käsityöharrastus ei ole sukkataiturille yhtä stressitöntä ajanvietettä kuin aiemmin.

Jonna Nordströmin tekemistä käsitöistä valtaosa on villasukkia. Aiemmin hän ei pitänyt kantapään tekemisestä, nykyään hän taas kärsii toisen sukan syndroomasta. – Ensimmäistä sukkaa tehdessä luovuus pääsee valloilleen. Toinen on vain matkimista, joten sen tekeminen ei ole yhtään niin mielenkiintoista.

21.7.2019 19:00

Pori

Tuhansien jäsenien Facebook-yhteisö, hyväntekeväisyysryhmä, neulemallien suunnittelu lehdille ja kirjaprojekti. Lähihoitajan työn lisäksi Jonna Nordströmin pitää kiireisenä leppoisasta hektiseksi muuttunut käsityöharrastus.

Nykyisin kotihoidossa työskentelevä villasukkataituri on ensimmäiseltä ammatiltaan ompelija. Käsityöt unohtuivat silti valmistumisen jälkeen lähes 20 vuodeksi. Ompelijan töitäkään Nordström ei ikinä tehnyt.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut