Vanha hautausmaa Raumalla digiaikakaudelle - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vanha hautausmaa Raumalla digiaikakaudelle – Älykännykkä opastaa merkkihenkilöiden hautamuistomerkeille

Rauma-opas Marina Virtanen oli aloitteentekijänä Vanhan hautausmaan digitaalisen opastuksen laatimisessa. Paikallisten merkkihenkilöiden muistomerkit ja taustatiedot löytyvät nyt sujuvasti älykännykän avustuksella.­

30.10. 13:00

Rauma

Vanhan hautausmaan ja edesmenneiden sukupolvien historia avautuu vierailijoille Raumalla uudella tekniikalla. Seurakunnan johdolla on valmistunut älykännyköihin ladattava karttasovellus, jossa on opastus kirkkomaan muistomerkeille ja raumalaisten merkkihenkilöiden haudoille.

Sovelluksen karttaohjelmassa on talletettuna toistakymmentä muistomerkkiä ja hautausmaan rakennusten tiedot. Kohteita on kaikkiaan 13.

Paikkakunnan merkkihenkilöitä ja heidän hautamuistomerkkejään taustatietoineen on sovelluksessa 45. Merkkihenkilöiden enemmistö on talouselämän ja paikallisen kulttuurielämän edustajia.

Rauman Vanhalla hautausmaalla on historiaa pitkälti yli sadan vuoden ajalta. Hautausmaa on otettu käyttöön vuonna 1853.

Mobiilikartan kokoaminen käynnistyi noin vuosi sitten Rauma-opas Marina Virtasen aloitteesta. Hän pitää tärkeänä, että hautausmaan historiaa esitellään nykyaikaisella tavalla. Vastaavia sovelluksia on käytössä maan eri puolilla hautausmailla.

Karttatyöryhmässä ovat Marina Virtasen lisäksi olleet mukana Rauman seurakunnasta kiinteistöpäällikkö Eino Korsi, viestintäpäällikkö Kanerva Kuisma, ylipuutarhuri Jouni Laaksonen ja viestintäsihteeri Kati Ruohonen.

Mobiilikartta toimii Nomadi-sovelluksella. Se on ladattavissa älypuhelimien sovelluskaupoista tai osoitteesta app.citynomadi.com. Vanhan hautausmaan kartta avautuu ohjelmaan hakusanalla Rauma.

Mobiilikartta opastaa vierailijoita kaikkiaan lähes 50:lle merkkihenkilön hautamuistomerkille sekä muille hautausmaan muistomerkeille.­

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?