Pirkanmaan upein koti: Kiikan vanha pappila uhkasi jo rapistua - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tätä emme osta, ajatteli Karoliina Koivuniemi-Ollila Kiikan vanhan pappilan näytössä – suurperhe remontoi kodin ja nauttii nyt maalla asumisesta

Arkkitehti Pentti Turusen suunnittelema Kiikan vanha pappila uhkasi rapistua viidakoksi kasvaneen pihan keskelle. Onneksi Veli Ollila näki taidokkaasti piirretyn talon potentiaalin ja pelasti sen viisilapsisen perheensä kodiksi.

Perhe kysyi sisustussuunnittelija Hanna Rantasen mielipidettä ennen kuin osti olohuoneeseen puunvärisen 1970-luvun flyygelin. Soittaminen onnistuu kaikilta perheen tytöiltä, mutta kuvassa flyygelin ääressä istuu Anna-Liisa Ollila. Soitosta nautiskelevat sohvilla äiti Karoliina Koivuniemi-Ollila, siskot Anniina ja Annikki sekä isä Veli Ollilla.

18.7.2020 11:08

Ollilan perheen kotiin ei voi astua huokailematta. Ensimmäinen wau karkaa huulilta jo pihalla, kun katse kiinnittyy vaaleaksi rapatun talon takana aukeavaan jokimaisemaan.

Vanha pappila 225 m² + kellarikerroksen tilat

Asukkaat: Päiväkodin johtaja Karoliina Koivuniemi-Ollila ja toimitusjohtaja Veli Ollila, lapset Annikki, Atte, Aarne, Anna-Liisa ja Anniina sekä mäyräkoirat Coco ja Jiri.

Sijaitsee: Sastamalan Kiikassa.

Rakennettu: Vuonna 1959.

Seuraava spontaani wau lipsahtaa eteisessä. Avarasta aulasta kohoaa yläkertaan upea alkuperäinen portaikko, johon lankeaa kattoikkunasta käsittämättömän kaunis valo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: