Uusi panimo -rakennuksen poikkeamislupaa vastustaa yksi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Uusi panimo -rakennuksen purkamiselle yksi vastustus – ”Henkilö on yleispiirteisesti sitä mieltä, että tällaista kaupungin teollisuushistoriaa tulisi suojella”

Uuden panimon tilalle halutaan rakentaa uusi, ulkoarkkitehtuuriltaan vanhaa vastaava rakennus.

9.8.2019 15:19

Pori

Uusi panimo -funkkisrakennuksen poikkeamislupaa vastustavia huomautuksia tuli määräaikaan mennessä yksi. Huomautukset piti jättää 7. elokuuta mennessä.

Poikkeamislupaa on hakenut rakennusliike MVR-Yhtymä, joka haluaa purkaa vanhan panimon ja rakentaa tilalle uuden, ulkoarkkitehtuuriltaan vanhaa vastaavan rakennuksen. Uusi panimo sijaitsee Porin Karhukorttelissa.

Porin kaupungin kaavoitusinsinööri Hannu Lammin mukaan vastustava muistutus tuli yksityishenkilöltä.

– Siinä ei ole mitään erityisiä perusteluita juuri tämän rakennuksen purkamisen vastustamisesta, vaan henkilö on yleispiirteisesti sitä mieltä, että tällaista kaupungin teollisuushistoriaa tulisi suojella.

Panimorakennus valmistui vuonna 1938, ja se on merkitty asemakaavassa suojeltavaksi rakennukseksi.

Seuraavaksi asia etenee niin, että MVR-Yhtymältä pyydetään vastine huomautukseen. Vastineen perusteella rakennus- ja poikkeamislupatyöryhmä katsoo, mitä ehtoja asian eteenpäin saattamiselle asetetaan.

– Sitten käsitellään vastine ja muistutukset ennen kuin tehdään poikkeamislupapäätös.

Työryhmä katsoo, mitä vaatimuksia rakennuttajalle asetetaan ja millä edellytyksillä projektia voidaan laittaa eteenpäin.

– Se on pitkä prosessi, jossa käydään neuvotteluja puolin ja toisin ja pyydetään kommentteja ja vastineita.

Lammin mukaan vain yksi huomautus oli oletettu tulos. Hänen mukaansa poikkeamislupapäätöksiin ei yleensä tule kovinkaan laajasti muistutuksia.

Poikkeamislupahakemuksen mukaan uudisrakennuksen kerrosala olisi 977 neliömetriä. Tilaan on suunniteltu neljä asuntoa. MVR-Yhtymä haki poikkeamislupaa 26. kesäkuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos