Satakuntalaismies hyväksikäytti lapsia 20 vuoden ajan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Mies käytti 20 vuoden ajan lapsia hyväkseen – Uhreina erityisen tuen tarpeessa olevia alaikäisiä

Toistuvien rikosten uhreina on ollut neljä alle 16-vuotiaita lasta.

Teot ovat oikeuden mukaan kestäneet pitkään ja olleet asianomistajien kehityksen kannalta vahingollisia.

8.9.2020 17:55 | Päivitetty 9.9.2020 11:32

Harjavalta, Eura

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 55-vuotiaan satakuntalaisen miehen (s. 1964) ankaraan 5 vuoden vankeusrangaistukseen ja maksamaan tuntuvat vahingonkorvaukset lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Kaikkiaan mies sai tuomion kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Rikokset ovat kohdistuneet alle 16-vuotiaisiin uhreihin viimeisten 20 vuoden aikana Harjavallassa ja Eurassa.

Teot ovat oikeuden mukaan kestäneet pitkään ja olleet asianomistajien kehityksen kannalta vahingollisia. Rikokset ovat kohdistuneet erityisen tuen tarpeessa oleviin lapsiin, mistä tuomittu on ollut tietoinen.

Tuomittu on myöntänyt osittain yhden syytteistä. Siinä on kyse törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän on kiistänyt muut syytteet.

Oikeuden julkisen selosteen mukaan tuomittu on useiden vuosien aikana ollut sukupuoliyhteydessä itseään huomattavasti nuorempien alaikäisten lasten kanssa. Tuomittu on ottanut lapsista useita kuvia, joissa nämä ovat olleet joko vähäpukeisia tai alasti.

Tuomion mukaan tekijän hallusta on löydetty noin 200 kuvatiedostoa, joissa esitetään lapsen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa sisältöä.

Tuomittu on lisäksi kosketellut useampaa asianomistajaa ja tehnyt heille sellaisia seksuaalisia tekoja, jotka ovat vahingoittaneet heidän kehittymistään ja aiheuttaneet erityistä vahinkoa.

Yhtä asianomistajista on pidetty julkisen selosteen mukaan tuomitun läheisenä. Oikeus on katsonut, että hän on voinut pitää tekijää erityisen luotettavana. Kyseessä ei kuitenkaan ole tuomitun oma lapsi. Selosteen mukaan tuomittu on myös asunut yhteistaloudessa yhden asianomistajan kanssa tekoaikana.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies määrättiin maksamaan uhreille oikeudenkäyntikuluja sekä yhteensä yli 55 000 euroa vahingonkorvauksia aiheutuneesta kärsimyksestä. Hänet passitettiin Turun vankilaan suorittamaan rangaistustaan.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Muutosta käräjäoikeuden ratkaisuun voidaan hakea valittamalla hovioikeuteen.

Satakunnan Kansa ei julkaise tuomitun nimeä, sillä nimen julkaiseminen voi oikeuden mukaan johtaa asianomistajien tunnistamiseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut