Syyttäjä ei nosta syytteitä jokamiesluokan autokilpailussa Porissa tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Mies kuoli jokamiesluokan autokilpailussa Porissa sattuneen ulosajon seurauksena juhannuksena 2018 –  syytteitä ei nosteta

Viittä kilpailun johtohenkilöihin kuulunutta ihmistä epäiltiin kuolemantuottamuksesta.

Onnettomuus sattui Hangassuon JM-radalla, kun auto ajautui yli reunavallin ja törmäsi sen toisella puolella olleeseen toimitsijaan.

29.6.2020 16:14 | Päivitetty 29.6.2020 16:27

Pori

Jokamiesluokan autokilpailussa Porissa kesällä 2018 tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta ei nosteta syytteitä, kertoo syyttäjä STT:lle.

Hangassuon moottoriradan onnettomuus sattui moottoriradalla järjestetyssä jokamiesluokan kaksipäiväisessä juhannuskilpailussa.

Noin 40-vuotias mies loukkaantui vakavasti. Mies kuoli sairaalassa kaksi viikkoa myöhemmin.

Viittä kilpailun johtohenkilöihin kuulunutta ihmistä epäiltiin tapauksessa kuolemantuottamuksesta. Aluesyyttäjä Timo Luosma kuitenkin päätti eilen, ettei syytteitä nosteta. Näin ollen asia ei etene oikeuteen.

Jokamiesluokan kaksipäiväinen juhannuskilpailu keskeytettiin juhannusaaton onnettomuuden jälkeen.

Syyttäjä katsoi onnettomuuden tapahtuneen tapaturmaisesti

Poliisin teknisen tutkinnan mukaan ulosajo sattui kilpa-autojen kylkikosketuksen jälkeen. Sen seurauksena yksi autoista ajautui vasemmalle turvavallin päälle, suistui ulos radalta ja osui ilmalennon jälkeen uhriin, kerrotaan syyttämättäjättämispäätöksissä.

Esitutkintatietojen mukaan radalta suistuneen auton nopeus oli suistumishetkellä noin 100 kilometriä tunnissa. Auto oli ollut asianmukaisessa kunnossa.

Syyttämättäjättämispäätösten mukaan kilpailussa oli asianmukainen organisaatio toimitsijoineen, joilla oli tarvittava koulutus tehtäviinsä. Ennen kilpailua moottoriradalla tehtiin tarkastus, että kaikki on valmista kilpailun aloittamiseen.

Esitutkinnassa ei tullut esille mitään, mikä olisi antanut aihetta epäillä, että turvallisuusohjeita tai -määräyksiä kilpailun järjestämisessä olisi rikottu. Kilpailun järjestäjänä oli Noormarkun Urheiluautoilijat.

Syyttäjä katsoi onnettomuuden tapahtuneen pikemmin tapaturmaisesti kuin jonkun henkilön tuottamukseen perustuvasta menettelystä johtuen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: